Ciucă, vizibil emoționat: Bâlbe în timp ce prezenta programul de guvernare. „Am încredere că actualul Guvern o să întrunească minimul de voturi. Negocieri la bucată, fără MITĂ și anchete DNA”

Negocierile pentru învestirea guvernului Nicolae Ciucă nu se vor încheia cu anchete DNA, dă asigurări, sâmbătă, Nicolae Ciucă.

Nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic, dar vreau să subliniez că deși nu s-a ajuns la o decizie în ceea ce privește calculele politice, prin votarea acestui guvern trebuie să se găsească o soluție și că se găsească o linie de comunalitate în ceea ce înseamnă acordul politic. Eu fac apel la responsabilitate pentru ieșire din criză. Nu vreau să dramatizez, dar vreau să spun că putem să ne uităm la TV să vedem ce înseamnă situație de urgență. Am discutat în timpul negocierilor să găsim linii comune pe ceea ce înseamnă votarea unui proiect care să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii.  Au existat negocieri om cu om și sunt convins că vor mai exista. Acum avem și instrumentul necesar pentru a prezenta măsurile de guvernare”, a declarat Ciucă.

Întrebat dacă va oferi funcții în schimbul voturilor, Ciucă a declarat că „Nu cred că trebuie să se apeleze la astfel de mijloace și nu m-am gândit la astfel de soluții”.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă susține că actualul Guvern are șanse să treacă în Parlament, asta după ce vineri susținea că nu are șanse matematice să se întâmple acest lucru.

Am subliniat și ieri și azi că nu putem face abstracție de cifre. Dar am încredere că actualul Guvern o să întrunească minimul de voturi”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat să formeze noul Guvern, Nicolae Ciucă, a fost vizibil emoționat când a prezentat programul de guvernare. El s-a bâlbâit și a avut multe pauze de vorbire în timp ce prezenta proiectele prioritare.

Programul de guvernare este centralizat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgență. Este centrat (n. r.: se bâlbâie)… îmi cer scuze. O altă prioritate e legată de cea de creșterea prețului la alimente. A treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând. Structura programului de guvernare e centrată pe acest aspect. Sunt încrezător că putem continua ce a fost realizat. Programul de guvernare nu e unul nou. Am asigurat partea asta de continuitate”, a spus Nicolae Ciucă.

Declarațiile belicoase lansate de PNL la adresa adversarilor politici ar putea răsturna calculele pentru învestirea Guvernului Ciucă. Întrebat de presă cum poate negocia cu PSD după ce liderul PNL Florin Cîțu a declarat că cei care negociază cu PSD sunt inamicul, Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a pasat urgent înspre premierul în funcție, Florin Cîțu:

Vă rog să discutați cu dumnealui. Fiecare dintre noi avem responsabilitate ca cetățean. Din punct de vedere al conștiinței umane, am făcut tot ce este posibil să dotăm instituțiile cu ce este necesar. Discutăm cu toate partidele politice”, a spus Ciucă.

PROGRAMUL DE GUVERNARE PNL+UDMR

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Ciucă, vizibil emoționat: Bâlbe în timp ce prezenta programul de guvernare. „Am încredere că actualul Guvern o să întrunească minimul de voturi. Negocieri la bucată, fără MITĂ și anchete DNA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *