Ciucă și-a DEPUS mandatul de premier desemnat! Cîțu anunță NEGOCIERI pentru intrarea PSD la guvernare

Președintele PNL, Florin Cîțu, împreună cu Nicolae Ciucă, au anunțat luni seară că Biroul Executiv a decis ca premierul desemnat să-și depună mandatul iar mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.

„BEx-ul i-a propus premierului desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. A doua decizie este de a propune BPN-ului, care va avea loc mâine în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlament pentru formarea unei majorități“, a spus Florin Cîțu.

Prima filială din PNL care a cerut depunerea mandatului și reluarea discuțiilor pentru o majoritate parlamentară a fost filiala Satu Mare. 

Discuțiile din ședința conducerii PNL au vizat reluarea negocierilor cu partidele „pentru o majoritate stabilă”, inclusiv prin cooptarea PSD la guvernare, dacă situația o va impune. Conducerea executivă a PNL s-a întâlnit într-o ședință de urgență de la ora 20:00, pentru a discuta flexibilizarea mandatului de negociere al premierului desemnat Nicolae Ciucă pentru formarea unei majorități parlamentare. Astfel, vor fi reluate negocierile cu PSD pentru intrarea la guvernare. Liderii PNL susțin că vor discuta cu toate partidele, cu excepția… AUR și USR.

Liderul PNL, FLorin Cîțu, a declarat luni că partidul va stabili un nume de premier „în funcție de negocieri”. Întrebat dacă tot Nicolae Ciucă va fi propunerea PNL de premier, Cîțu a răspuns: „Vom avea o discuție în partid și vom vedea și în funcție de negocieri care e propunerea de premier”.

PSD-iștii așteaptă… invitație oficială

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, oferă o primă reacție la decizia lui Nicolae Ciucă de a-și depune mandatul de premier propus. Dîncu este de părere că Nicolae Ciucă ar trebui propus din nou, fiind o persoană care poate să obțină mai ușor susținerea altor partide. Vasile Dîncu nu exclude varianta intrării PSD la guvernare.

S-a risipit magia. Ne gândeam cu toții ce soluție va găsi președintele PNL pentru a trece un guvern fără majoritate. Eu cred că ar fi o soluție să fie aceeași propunere, pentru că ar fi foarte greu să se obțină un acord cu un politician cu state vechi. Probabil că va fi tot domnul Ciucă propus. Noi suntem circumspecți, dar nu înseamnă că suntem negativiști. Ne gândim că prima lor variantă va fi să reîncerce să aduce USR la masa negocierilor pentru a face o majoritate. Dacă nu se întâmplă asta, vom vedea ofertele pe care le vor face. Noi am fost flexibili de la început și le-am cerut și lor flexibilitate. Participarea PSD la guvernare nu este un lucru simplu. Nu putem lua o decizie peste noapte. Există multe incompatibilități, care în această perioadă chiar s-au accentuat. Vom consulta și noi partidul în zilele acestea și vom veni cu o soluție. Nu spunem că vrem la guvernare, pentru că nu ne-a invitat nimeni. Suntem deschiși la a căuta o soluție împreună cu celelalte partide”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi 24.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *