Ciucă și-a apărat bugetul pentru 2022, în Parlament: Creșteri de pensii, alocații și salarii

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, miercuri, în plenul Parlamentului, principalele obiective din bugetul pentru 2022.

Avem în față un buget echilibrat și realist. Ținta comună este reducerea deficitului bugetar. Suntan foarte responsabili în respectarea angajamentelor cu partenerii externi. Bugetul pentru anul viitor încurajează investițiile. Este bugetul cu cea mai mare alocare a investițiilor”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a susținut, de la tribuna Parlamentului, că începând cu 1 ianuarie 2022, vor crește pensiile, salariile și alocațiile.

Guvernul se va implica în programele sociale, pentru că în centrul preocupărilor este cetățeanul. Pentru a proteja veniturile populației, am stabilit un pachet de măsuri sociale: creștere alocațiilor, a pensiilor, indemnizația socială minimă, stimulentul de energie și ajutoare pentru încălzire în sezonul rece. Aprobarea bugetului pentru anul 2022 va fi garanția că aceste măsuri intră în vigoare de la 1 ianuarie. Bugetul pentru anul 2022 corespunde așteptărilor societății, dar și nevoilor de dezvoltare ale României. Dincolo de orice opinie politică, votul asupra Legii Bugetului reprezintă un gest de responsabilitate și o garanție pentru dezvoltarea României”, a spus Nicolae Ciucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *