Ciucă, la videoconferința cu prefecții: „Realizaţi complexitatea situaţiei generate de pandemie, care poate fi amplificată de cea meteorologică”

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, că fiecare dintre aceştia îşi dă seama de situaţia generată de pandemia de COVID-19, o situaţie care poate fi amplificată de situaţia meteorologică. Ciucă a declarat la începutul videoconferinţei că este necesar să fie identificate eventualele probleme, pentru a se interveni din timp pentru rezolvarea acestora.

Sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră realizaţi complexitatea situaţiei generate de pandemia COVID-19, situaţia generată, amplificată de situaţia meteorologică, trebuie să recunoaştem că până în acest moment nu au fost probleme deosebite. Putem spune că vremea ne-a facilitat oarecum ansamblul de măsuri şi intervenţiile pentru care noi eram pregătiţi, dar totodată, am considerat că este necesar să desfăşurăm această activitate pentru a putea să identificăm eventualele probleme şi desigur să putem să intervenim, acolo unde este nevoie, din timp şi să nu fie necesar să ne pripim ca de multe alte dăţi când a trebuit să găsim soluţii de moment fără să fi anticipat. Cred că prin această activitate practic căutăm să anticipăm, să avem un set de instrumente pregătite în măsură ca, dacă situaţia o va impune, să se intervină”, a afirmat premierul Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a avut joi, de la ora 9,00, o videoconferinţă cu prefecţii pe tema pregătirii pentru sezonul rece. Potrivit unui comunicat al Guvernului, la videoconferinţă au fost prezenţi şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Totodată, la discuţii au luat parte şi reprezentanţii structurilor teritoriale MAI, Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Direcţiilor de Sănătate Publică. Biroul de presă al Executivului a anunţat că tema videoconferinţei o constituie pregătirea pentru iarnă.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a transmis, în videoconferinţa cu prefecţii, un mesaj către reprezentanţii din Bacău, Botoşani, Suceava şi Neamţ, cărora le-a spus că au primit, pe 15 decembrie, o radiogramă, un mesaj cu privire la muncitorii români, sezonieri în domeniul culegerii de fructi şi legume cultivate în sere, care urmează să facă deplasări în Belgia, în care li se cerea să facă campanii de informare privind vaccinarea şi respectarea regulilor pandemiei. Ministrul le-a solicitat să spună dacă au făcut aceste informări. Bode s-a adresat, în şedinţă, prefecţilor din Bacău, Botoşani, Suceava şi Neamţ, afirmând că au primit, pe 15 decembrie, o radiogramă, un mesaj cu privire la muncitorii români, sezonieri în domeniul culegerii de fructe şi legume cultivate în sere, care urmează să facă deplasări în Belgia.

Ştiţi foarte bine ca autorităţile belgiene consideră că aceşti cetăţeni români, nevaccinaţi în cea mai mare parte, probabil vor intra în contact direct cu populaţia din zonă, ceea ce va putea avea ca efect creşterea riscului de răspândire a virusului COVID-19”, a spus ministrul. „Ne-au solicitat să realizăm o campanie de informare, cu privire la măsurile sanitare pe care trebuie să le respecte în Belgia şi recomandarea de vaccinare, având ca grup ţintă cetăţenii români”, a mai afirmat Bode.

Ministrul le-a cerut celor patru prefecţi să prezinte acţiunile pe care le-au întreprins din 15 decembrie, în acest caz.

”„Vă rog când interveniţi, să raportaţi cei patru ce aţi făcut din 15 decembrie, pe această solicitare”, a spus Bode.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.