Ciucă i-a informat pe oamenii de afaceri că ANAF va RUPE după digitalizare. „Astăzi ne bucurăm de o creștere economică”

Premierul Nicolae Ciucă le-a promis oamenilor de afaceri din România că ANAF va deveni feroce după procesul de digitalizare prin care va trece cu fonduri de la UE, prin PNRR.

Alocăm fonduri pentru energie verde, transport fără poluare și mediu curat. A fost lansat primul program pe PNRR, Valul renovării în valoare de 2.8 miliarde de euro. Primul apel a fost realizat. Au mai rămas bani de la primul apel, ceea ce ne dă încredere că suntem pe drumul bun. Sunt măsuri care au fost foarte eficient aplicate la nivelul guvernului. Vrem ca toate măsurile să fie implementate eficient ca să beneficiem de încăă trei miliarde de euro care ne sunt destinați anul acesta. Suntem convinști că digitalizarea servicile publice va dinamiza atât relația cu mediul de afaceri cât și cea cu cetățeanul. Pentru o relația mai eficientă și dinamică a ANAF. Am discut măsurile pe care trebuie să le aplicăm încât să digitalizăm ANAF încât să nu mai vorbim de acea difrență extrem de mare legată de colectarea la bugetul de stat”, a declarat Nicolae Ciucă la summit-ul oamenilor de afaceri.

Premierul Nicolae Ciucă susține că măsurile economice luate de Guvern dau rezultate, asta pentru că avem o creștere economică față de perioada similară a anului trecut.

„Măsurile politice și guvernamentale au fost de fiecare dată discutate în coaliție și susținute atât de PNL, cât și de către PSD și UDMR. Toate măsurile s-au concretizat în legi și ordonanțe, iar astăzi ne bucurăm de o creștere economică. Avem 6,5% în plus față de aceeași perioadă a anului trecut. Guvernul a fost o roată motrică care a susținut activitatea tuturor celor care s-au angajat să susțină activitatea economică a România, să mențină locurile de muncă. Economia are nevoie de predictibilitate, de stabilitate și de încredere, care se câștigă greu și se pierde foarte ușor. Am reușit să dobândim încrederea investitorilor români și a investitorilor străini, de aceea suntem încurajați să continuăm să muncim și să găsim soluții. Guvernul României este angajat într-o abordare pro-bussines și până în acest moment am demonstrat această angajare prin susținerea investițiilor publice și private. Avem nevoie să susținem mediul de afaceri, de aceea 60% din fondurile programului ”Sprijin pentru România” este îndreptat spre acest obiectiv.”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat despre renunțarea la cota unică și trecerea la impozitarea progresivă, dar a refuzat să ofere detalii susținând că așteaptă soluțiile propuse de Ministerul Finanțelor. Ciucă a ținut să precizeze faptul că anul acesta nu se va schimba sistemul fiscal și nici nu vom avea taxe noi.

„Nu vom schimba sistemul fiscal peste noapte. Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi. Pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare trebuie să căutăm soluții pentru a ajunge la aceea optimizare fiscală. Vă rog să așteptați și vom vorbi despre toate acestea când se vor finaliza lucrurile la Ministerul Finanțelor.”,  a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a explicat că se urmărește stabilitatea și predictibilitatea, de aceea așteaptă o soluție viabilă din partea Ministerului Finanțelor. Ciucă a declarat miercuri că nu i-a prezentat președintelui Klaus Iohannis niciun pachet de măsuri economice, pentru că nu a fost finalizată analiza.

Nu am trimis niciun pachet, pentru că nu am finalizat analiza”, a spus Nicolae Ciucă. Întrebat dacă Guvernul își permite să mărească pensiile în acest an, Ciucă a spus: „În acest an putem să discutăm despre orice măsură după ce agreăm o analiză la finele primul semestru. Până atunci nu putem să discutăm despre așa ceva”.

Premierul Nicolae Ciucă a cedat sub presiune și, după ce a fost întrebat de mai multe ori ce măsuri se iau pentru controlarea inflației, a dat bir cu fugiții și a părăsit locul în care dădea declarații.

Inflația crește și la nivelul fiecărei țări. Există și o inflație importată. Trebuie să vedem ce măsuri se iau la nivelul UE. Am discutat cu BNR și cu Consiliul Fiscal pentru a lua cele mai bune măsuri. Analizele pe care le facem sunt îndreptate spre a lua deciziile cele mai bune”, a declarat Nicolae Ciucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.