Ciucă i-a „încolonat” pe miniștri și le-a dat termen: „Măsurile socio-economice de criză trebuie să fie anunțate!”

Premierul Nicolae Ciucă a cerut miniștrilor, în deschiderea ședinței de guvern de miercuri, 6 aprilie, să finalizeze analizele necesare pentru noul set de măsuri menite să protejeze economia și populația în actuala situație de criză. Până luni, măsurile ar trebui anunțate public, a precizat Ciucă.

O să fac apel la toți miniștrii astfel încât, pe baza deciziei pe care am luat-o ieri în Coaliție, privind evaluarea măsurilor socio-economice pe care guvernul trebuie să le întreprindă astfel încât să putem să continuăm măsurile de protejare a populației și a economiei, să finalizați toate elementele de analiză și de impact astfel încăt până luni, când va avea loc ședința finală de coaliție, să putem să facem public anunțul cu setul de măsuri care vor fi adoptate”, a afirmat premierul.

În contextul valului de scumpiri din România, dar și al războiului din Ucraina, premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, în ședința de Guvern, că va adopta un act normativ pentru a proteja economia și locurile de muncă.

Vom adopta un act normativ prin care vom continua să protejăm economia și locurile de muncă și astfel pentru companiile unde se încetează activitatea vom asigura o indemnizație lunară similară celei plătite în perioada de pandemie, respectiv 75% din salariul de bază”, a anunțat premierul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *