Ciucă: „Facem parte din cea mai SOLIDĂ umbrelă de PROTECȚIE!” România va oferi ajutor umanitar Ucrainei

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, joi, despre războiul din Ucraina, asigurându-i pe români că sunt în plină siguranță în țară:

„Avem de-a face cu o agresiune neprovocată. România condamnă cu fermitatea atacul. Suntem în permanent dialog cu partenerii din NATO. Susținem oprirea agresiunii. Am convocat la Guvern Task-force-ul. Principalele responsabilitaăți sut legate de coordonarea situației pentru asigurarea funcționării serviciilor publice. Suntem gata să acordăm ajutor umanitar celor aflați la nevoie. Monitorizăm românii din Ucraina, cărora suntem pregătiți să le acordăm asistență consulară. Beneficiem de cele mai puternice garanții de securitate. Facem parte din cea mai solidă umbrelă de protecție. Securitatea și siguranța românilor nu sunt în pericol”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, o convorbire cu omologul ucrainian, Denys Shmyhal. „Ne ajutăm venicii care au nevoie și sprijinim independența și suveranitatea Ucrainei”, transmite, pe Twitter, Ciucă.

Am avut o convorbire telefonică cu premierul Ucrainei, Denys Shmyhal. Solidaritate și sprijin împotriva agresiunii militare ilegale a Rusiei. Ne ajutăm vecinii care au nevoie și susținem independența și suveranitatea Ucrainei”, transmite pe Twitter Nicolae Ciucă.

Premierul român avea programată convorbirea telefonică la ora 18.00, potrivit agendei oficiale. Și președintele Klaus Iohannis a avut joi o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski. România va acorda ajutor umanitar Ucrainei, împreună cu partenerii din NATO și UE, a anunțat Iohannis. Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe Twitter că a discutat telefonic cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, pe care l-a asigurat de prijin și solidaritate deplină după invazia Rusiei.

„Am avut o discuție cu președintele Zelensky pentru a-l asigura de sprijinul și solidaritatea deplină a României în fața agresiunii militare iresponsabile a Rusiei care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Ne coordonăm cu partenerii noștri pentru a sprijini rapid Ucraina prin asistență umanitară.”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.