Ciucă: „Avem o CREȘTERE a investițiilor străine directe cu 10% în primele două luni ale anului”

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că țara noastră are o creștere a investițiilor cu 10% în primele două luni ale anului.

„România este o țară stabilă și investitorii pot să vină în România, de altfel au și venit, avem o creștere a investițiilor străine directe cu 10% în primele două luni ale anului. Astea cred că sunt elementele importante, și această asumare la nivelul coaliției încă o dată pe mine mă determină să spun că am ajuns cu toții la acea maturitate politică din care putem să asigurăm decizii și să gestionăm și viața internă de partid și să putem să gestionăm și situația de guvernare. Pentru noi, sigur ceea ce au zis domnii președinți se bazează pe anumite analize, pe situația concretă. Am spus, tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere al impactului pe care acest război l-a avut în Europa și în întreaga lume îl vom resimți cu toții. Importante sunt măsurile pe care noi le luăm și lucrăm aici cu toate instituțiile statului, inclusiv cu Banca Națională să menținem un curs stabil al leului, să putem să gestionăm inflația în așa fel încât să nu avem creșteri spectaculoase și ceea ce este foarte important, iar aici lucrăm cât se poate de aplicat: gestionarea fondurilor europene. Avem foarte, foarte mulți bani care pot și trebuie să fie atrași și investiții în economia din România. Avem nevoie de modernizarea infrastructurii rutiere, avem nevoie de digitalizarea României, avem nevoie de modernizarea sistemului de sănătate, avem nevoie de modernizarea sistemului de educație. Pentru toate aceste chestiuni există resurse financiare care ne sunt puse la dispoziție. Cred cu toată puterea mea cât pot să îmi asum această chestiune că, dacă vom fi suficient de abili și suficient de aplicați să atragem toate aceste fonduri, economia României, țara noastră va putea să depășească în condiții de echilibru toată această situație de criză”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la postul TVR.

Pachetul de măsuri „Sprijin pentru România” nu a venit să taie din venituri sau să facă cumva să ne aducă aproape de ceea ce s-a întâmplat în 2009- 2010, ci a venit cu acele măsuri prin care să continuăm investiţiile şi în situaţie de criză investiţiile sunt motorul economiei, să protejăm populaţia vulnerabilă şi am găsit acei bani necesari şi din bugetul de stat, dar şi din fondurile europene. Comisia Europeană pune la dispoziţie fonduri pentru sprijinirea cetăţenilor vulnerabili. Pe acest subiect cu toţii trebuie să înţelegem că este nevoie de solidaritate. Iar revenind la acel pachet de sprijin, tot ceea ce am cuprins în el tocmai vine să dea încredere populaţiei că în acest moment avem resursele necesare şi avem instrumentele necesare să putem să gestionăm această situaţie”, a concluzionat premierul României.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *