VIDEO Ciucă a găsit „soluția” pentru criza prețului la combustibil: Guvernul va compensa cu… 50 de bani/litru, timp de 3 luni

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi măsura de compensare cu 50 de bani pe litru, care a fost adoptată astăzi de guvern pentru temperarea prețului combustibilului. Șeful Executivului spune că inițiativa nu va afecta bugetul de investiții.

„Pentru ca cetățenii români să plătească mai puțin am identificat o soluție de compensare de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Am luat decizia să aplicăm această măsură. Se mai aplică în Spania și Franța. Mecanismul o să fie aplicat pentru 3 luni. O să fie evidențiati pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului de compensare o să fie de 2 miliarde de lei, jumătate de la bugetul de stat”, a spus Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă promite controale la benzinăriile din România pentru a se evita… specula:

Această măsură este parte a parchetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor inflației. La finalul acestei perioade, vom analiza dacă va fi necesar un nou set de măsuri. Avem un instrument util, mă refer la Ordonanța de combatere a efectelor speculative. Prin aceasta vom asigura protejarea consumatorilor de tendințe speculative. Măsurile nu vor afecta în niciun fel bugetul de investiții. În același timp, vom intensifica eforturile pentru a absolvi banii europeni”, a anunțat Nicolae Ciucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.