Cîțu vrea să fie din nou premier: „O să pot gestiona! Românii să nu sufere!”

Liderul PNL, Florin Cîțu, a explicat că o refacere a coaliției se poate realiza doar în jurul unui premier PNL, iar liberalii au decizii adoptate conform cărora el este propunerea de prim-ministru.

PNL, în această coaliție are funcția de premier. În coaliție PNL dă premierul. Toți trebuie să facem un pas în față, nu în spate. PNL are niște decizii deja adoptate”, a spus Florin Cîțu.

Premierul demis Florin Cîțu speră ca războiul politic să ia sfârșit, iar dacă un Guvern condus de Dacian Cioloș nu o să fie instalat el susține că e pregătit să gestioneze România în continuare.

Eu sper că nu o să fie continuată criza politică. Dar dacă asta o să fie decizia politică, o să pot gestiona, astfel încât românii să nu sufere. PNL va încerca să facă majoritate după votul de mâine. Punem pe masă toate opțiunile”, a spus Florin Cîțu.

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat marți că liberalii nu se vor ridica din bancă pentru a depune o bilă împotriva USR-ului, arătând deschidere.

Niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile PNL. Avem decizii în BEx. Acea decizie este în continuare, vom vedea dacă vom închide acea decizie, dar în acest moment arătăm deschidere. (…) Toate soluțiile sunt pe masă. Vom vedea care este răspunsul celor de la USR în acest sens, dar dacă vom vedea deschidere, bineînțeles, vom cere în BEx să retragem această decizie. În acest moment decizia este de a nu guverna. Din partea PNL au existat portițe încontinuu și acum la fel: venim, nu votăm împotrivă”, a spus Cîțu.

PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL, a spus Florin Cîţu, precizând că negocierile au loc tot timpul şi că au avut discuţii mereu cu cei de la USR. „Protocolul, dacă vă uitaţi la el, este simplu, PNL are funcţia de premier”, a mai spus Florin Cîţu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *