Cîțu vrea să conducă România… de unul singur: „Dacă Ghinea (Fonduri Europene) își dă demisia, voi prelua eu ministerul”

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că nu poți lăsa țara fără guvern acum. El a spus că se va ocupa de PNRR astfel încât să se asigure că va fi aprobat în termenul prevăzut și a adăugat că dacă Cristian Ghinea va pleca, va prelua el ministerul condus de acesta.

Nu poți lăsa țara acum fără guvern, asta ar arăta că ești iresponsabil și nu ai maturitate politică”, a declarat Cîțu. El a subliniat că în perioada următoare va continua să guverneze pentru că există o serie de priorități cum ar rectificarea bugetară și PNRR. Premierul a adăugat că se va ocupa de PNRR astfel încât să se asigure că va fi aprobat până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Am vorbit cu domnul Ghinea să mă asigur că PNRR merge mai departe, să mă asigur că muncește la proiect, a fost OK, și-a făcut treaba“, a spus Cîțu. Premierul a afirmat că dacă Cristian Ghinea își va da demisia, va prelua el interimatul ministerului, ca să se asigure că lucrurile merg înainte.El a adăugat că în opinia lui, soluția pentru România este în continuare alianța PNL cu USR PLUS și îi așteaptă la discuții chiar și după moțiunea de cenzură.

„Singura soluție pentru România este această coaliție, îi aștept să se întoarcă, să vină la masa discuțiilor și să prezinte o soluție. Cel mai simplu era să vină cu un ministru al Justiției, dar au ales o cale extremă, să dea legitimitate unui partid ca AUR. Cred că este tristă această alianță USR-AUR și ar trebui să se gândească ce înseamnă asta pentru ei ca oameni, să legitimezi o formațiune extremistă, este o chestiune de morală și onoare.”, a afirmat Florin Cîțu.

Dan Barna a anunțat, vineri seara, după ședința Coaliției, că USR PLUS a depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu și că la începutul săptămânii viitoare miniștrii USR PLUS își vor depune demisiile. Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că analizează oportunitatea schimbării prefecţilor şi a subprefecţilor USR PLUS, după ce formaţiunea politică care îi susţine a acţionat împotriva guvernului din care fac parte. Şeful Guvernului a afirmat, răspunzând presei, că se pare că în PSD a fost mai multă onoare, întrucât după ce Liviu Dragnea şi-a dat jos propriul guvern, miniştrii în funcţie au demisionat.

Analizăm această oportunitate. Eu vorbesc de onoare. Cred că atunci când te întorci împotriva propriului guvern, împotriva propriei persoane, pentru că încă sunt membri în guvern, e un lucru bizar (să rămână în funcţii n.red.). Repet, când Dragnea şi-a dat jos propriul guvern, miniştrii au demisionat, deci nu s-au votat pe ei să se dea jos din guvern. Se pare că la PSD a fost mai multă onoare. Eu fac apel la onoare, când e vorba de politică. Aşteptăm să vedem. Mesajul este pentru toţi cei numiţi de USR PLUS, pentru că sunt prefecţi, subprefecţi, preşedinţi de companii, agenţii etc. Dar vedem … Cred că atunci când iei o astfel de decizie, înseamnă că nu ai încredere în proprii oameni. Se pare că USR a decis că proprii miniştri nu au făcut o treabă bună. Eu nu am spus că nu au făcut o treabă bună, unii dintre ei nu au făcut o treabă bună”, a afirmat Florin Cîţu.

Premierul a negat categoric că se va asocia vreodată cu PSD şi cu AUR şi a precizat că dacă USR PLUS nu ar reveni asupra actualei decizii de a părăsi guvernarea Cîţu, liberalii vor susţine în Legislativ formarea unei majorităţi parlamentare care să susţină un guvern în jurul PNL.

Noi nu suntem USR. (…) În Parlament vom negocia pentru susţinerea unui guvern în jurul PNL. Vom vedea care sunt acele formaţiuni“, a mai afirmat premierul Florin Cîţu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *