Cîțu trece pe cartea ȘANTAJULUI: „Legea consumatorului vulnerabil NU e îndeajuns pentru iarna asta. Cine dă jos Guvernul e RESPONSABIL pentru ORICE S-AR ÎNTÂMPLA cu facturile!”

Premierul Florin Cîţu consideră că Legea consumatorului vulnerabil, care a fost adoptată marţi în Parlament, „nu este îndeajuns pentru această iarnă”. Prim-ministrul a subliniat miercuri, la Ploieşti, că Guvernul are în vedere adoptarea unor măsuri suplimentare de protecţie pentru persoanele cu venituri reduse, pentru a compensa creşterile preţurilor la energie.

Legea consumatorului vulnerabil a fost aprobată ieri şi îmi pare bine că, după ce am insistat de o lună de zile, s-a găsit timp şi pentru Legea consumatorului vulnerabil. Este în Parlamentul României de câteva luni de zile, dar nu s-a găsit timp pentru ea. S-a votat ieri în sfârşit. Vreau să văd detaliile exacte, pentru că am înţeles că s-au schimbat puţin lucrurile acolo. Sunt resurse, dar nu ajunge. Legea consumatorului vulnerabil nu este îndeajuns pentru această iarnă. Mai sunt şi alte măsuri pe care le luăm în calcul pentru această iarnă”, a afirmat şeful Executivului.

Florin Cîţu a participat, miercuri, la inaugurarea Palatului de Justiţie din Ploieşti. Ulterior, premierul Florin Cîţu a afirmat la Antena 3 că există „mai multe soluţii” pentru menţinerea la un nivel redus a facturilor la energie în iarna care urmează, însă a subliniat că, dacă Guvernul va fi dat jos, unele măsuri care trebuie reglementate prin Ordonanţe de Urgenţă nu vor putea fi implementate.

„Avem şi alte soluţii pentru iarnă, dar să ştiţi că nu pot fi implementate dacă va pica guvernul. Deci, dacă merg mai departe cei de la USR cu AUR şi cu PSD, trebuie să se gândească, să se uite în ochii românilor, să le spună că nu vor avea o soluţie până nu va fi un alt guvern – şi nu ştim când va fi un alt guvern – pentru că ei au hotărât să dea jos guvernul într-o criză în acest moment. La fel este şi cu campania de vaccinare: ai nevoie de Ordonanţe de urgenţă dacă suntem într-o situaţie de urgenţă şi nu poţi să dai Ordonanţe de urgenţă dacă guvernul pică. Deci cei care accelerează această moţiune fără a aştepta decizia Curţii Constituţionale trebuie să ştie să sunt responsabili pentru orice s-ar întâmpla în iarnă cu facturile românilor. Aceştia sunt responsabili. Şi acum responsabilii sunt cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului şi cei de la USR, AUR şi PSD”, a afirmat Cîțu.

Premierul a menţionat că Guvernul se va asigura că va găsi soluţii pentru a „menţine” costurile reduse la facturile de energie, nu doar pentru consumatorii persoane fizice, dar şi pentru „întreaga economie”. Cîţu afirmă că Guvernul ia în considerare şi „alte măsuri”, privind acest aspect, pentru lunile care urmează.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *