Cîțu: „Trebuie să ELIMINĂM vocile anti-vaccinare care mai există. NU doresc să mai avem un lockdown”

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că Guvernul și-a propus să „elimine acele voci care mai există” împotriva vaccinării:

Avem nevoie de o campanie corectă de informare, sunt multe informații în spatiul public care subminează eforturile campaniei de vaccinare. Singura soluție de a reveni la normalitate, de a avea o viață normală, de a merge la concerte, la teatru, la restaurant, în vacanță, este să ne vaccinăm. Ceea ce facem noi acum este să eliminam acele voci care mai există împotriva acestei campaniei de vaccinare. Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar veni ea, subminează efortul tuturor de a reveni la normalitate cât mai curând”.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că dacă tot personalul care lucrează în restaurante va fi vaccinat atunci se poate discuta despre funcționarea restaurantelor indiferent de rata de incidență a cazurilor COVID-19.

„Intrăm într-o nouă etapă de vaccinare, trebuie să creștem ritmul. Putem să ne gândim sî modificăm anumite criterii în funcție de numărul persoanelor vaccinate în anumite sectoare. La HORA, restaurante, mă interesează să avem tot personalul vaccinat să începem să eliminăm din restricții. Îmi doresc să avem restaurante deschise indiferent de rata de incidență”, a declarat Florin Citu.

Într-un alt context, Cîţu a afirmat, marţi, la videconferinţa „Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice”, că nu doreşte ca în România să mai fie instalat un lockdown total şi că vrea ca economia să fie deschisă. El a precizat că anul trecut statul anul trecut a injectat lichiditate în economie şi modificat legislaţia care ajută compainile româneşti să se capitalizeze:

Este o perioadă complicată, avem de administrat această situaţie cu criza de sănătate. Aţi spus că anul trecut a fost un an dificil, dar, dacă ne uităm la rulajul pe care l-a avut Bursa de la Bucureşti, vedem că a crescutEste foarte important să avem companii sănătoase. Pentru mine important este – şi am spus de multe ori  că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *