Cîțu: „Suntem angrenaţi într-un proces de VINDECARE a Justiţiei”

Premierul Florin Cîţu a declarat că România este angrenată într-un „proces de vindecare a justiţiei” şi că reforma demarată în justiţie nu va fi un proces uşor deoarece sunt „încă mulţi” care îşi doresc o justiţiei ineficientă şi incontrolabilă.

„Fără o justiţie independentă, eficientă şi responsabilă nu poate exista democraţie liberală consolidată. Suntem acum un stat membru UE şi NATO, suntem racordaţi la valorile democraţiilor consolidate europene şi suntem în pragul unui proces masiv de schimbări economice, sociale şi politice”, a spus Cîţu într-un mesaj transmis de Ziua Justiţiei pe pagina de Facebok a guvernului României.

Şeful Executivului a adăugat că reforma în domeniul justiţiei este un proces deja demarat de coaliţia forţelor proeuropene, care conduce acum România.

Nu va fi uşor. Sunt încă mulţi care îşi doresc ca justiţia să rămână ineficientă şi controlabilă. Însă, alături de partenerii noştri instituţionali la nivel european, suntem angrenaţi într-un proces de vindecare a justiţiei de răul care i-a fost adus în anii care au trecut”, a spus premierul Cîţu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *