Cîțu și Orban: Alocațiile copiilor NU cresc de la 1 iulie! „Am avea o problemă bugetară…”

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, la Guvern, că nu se pune problema unei noi creșteri a alocației pentru copii de la 1 iulie pentru că „am avea o problemă bugetară”.

Colegii mei din coaliție au fost toți acolo când am votat bugetul pe anul acesta, am discutat de o singură creștere a alocațiilor anul acesta, la începutul anului. Care va fi dinamica în perioada următoare, se pot face amendamente în Parlament,  dacă nu facem prin OUG modificarea să ne asiguram că nu aveam altă modificare anul acesta. Nu de alta, dar nu este în buget și vom avea o problemă bugetară”, a declarat premierul.

Pe 30 decembrie 2020, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de şeful statului. Camera Deputaţilor este for decizional.

Alocațiile copiilor nu cresc, anunță președintele PNL Ludovic Orban. Acesta spune că actuala coaliție nu va majora alocațiile, așa cum s-a votat și în Senat, deși CCR a decis că alocațiile trebuie să fie dublată, așa cum s-a votat.

Cu siguranță la prima ședință, ar fi trebuit săptămâna aceasta. La prima ședință a coaliției, vom discuta. Punctul nostru de vedere e că susținem formula votată în Senat, să crească alocațiile să nu existe creșterile de la 1 iulie”, a declarat Orban.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *