Cîțu și-a impus omul la Ministerul Finanțelor: Vîlceanu, VALIDAT în BPN al PNL

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a fost validat miercuri pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe, în cadrul Biroului Politic Național al PNL. Votul pentru Dan Vîlceanu a fost: 47 pentru, un vot împotrivă și un vot nul. Procedural, premierul Florin Cîțu urmează să trimită propunerea către președintele Klaus Iohannis, iar ulterior Dan Vîlceanu va depune jurământul.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a constatat faptul că toate documentele necesare pentru convocarea Biroului Politic Național al PNL sunt în conformitate cu Statutul PNL și a prezidat această ședință. De asemenea, în cadrul ședinței s-a decis ca votul pentru propunerea de ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, să fie unul secret. Din totalul celor 79 de membri cu drept de vot ai Biroului Politic Național au fost prezenți 49 de membri, iar dintre aceștia 34 sunt președinți de filiale.

Premierul Florin Cîțu a declarat că s-a recurs la o a doua posibilitate de a convoca Biroul Permanent Național pentru că președintele partidului nu a făcut acest lucru deși era necesar pentru că expiră perioada de interimat la Ministerul Finanțelor.

Avem nevoie de un ministru la Finanțelor cât mai repede. Astăzi vorbim despre Ministerul Finanțelor”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre propunerea ca Dan Vîlecanu să fie viitorul ministru al Finanțelor, Cîțu a afirmat că: „După ce vom avea numirea lui Dan Vîlceanu va fi și depunerea jurământului.”

Propunerea premierului Florin Cîțu pentru funcția de ministru al Finanțelor este Dan Vîlceanu. Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că unii colegi liberal nu pot participa la BPN-ul convocat, în nici 24 de ore, pentru validarea lui Vîlceanu.

Premierul a făcut publică o propunere. Eu n-am mai întâlnit astfel de situații în care să fie convocat un BPN la 10.30 la ora 18. Unii colegi nu pot participa, deoarece a fost făcută întrunirea de pe o zi pe alta”, a spus Ludovic Orban.

Dan Vîlceanu este un politician controversat. El a fost mai întâi la PSD, a trecut la PDL, iar apoi la PNL. De asemenea, familia lui Vîlceanu este cunoscută pentru contractele grase pe care le are cu statul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.