Cîțu și-a anunțat CANDIDATURA pentru președinția PNL. Chițac s-a RUPT din nou de liberali și îl susține pe premier

Florin Cîțu, ajuns premier din a doua încercare, a anunțat, duminică, înaintea Consiliului Naţional al PNL în care se vor aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile Congresului, că intră în cursa cu Ludovic Orban pentru șefia PNL.

Mulțumesc că sunteți astăzi aici, alături de mine, când fac acest anunț important pentru partid, pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid și care și astăzi mă susțin și fac parte din echipa mea. Sunt liberal convins, un om care a trăit toată viața după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Știți foarte bine, de fiecare dată spun că doar liberalismul salvează România. (…) PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în același timp să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale. Nu cred că acum trebuie să vorbesc despre mine, despre ceea ce voi face. Bilanțul mandatului meu de ministru de Finanțe și acum, cel de premier, demonstrează mai mult decât aș putea să vă spun eu. Promisiuni auziți zilnic de la toți politicienii. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe și mai multe fapte. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă. Vă invit alături de mine! Am avut o discuție înainte cu Ludovic Orban. El are o experiență pe care o putem folosi în PNL. Eu fac parte din echipa domnului președinte (n.r. Klaus Iohannis), dar acum e o competiție pentru viitorul PNL.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a spus că se va asigura, ca președinte al PNL, că partidul va fi cel puțin 8 ani la guvernare.

„Vom transforma România într-o țară liberală de care să se bucure toți românii. Ce înseamnă o Românie liberală? V-am spus și sunt două lucruri importante mine. Proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou într-o Românie liberală”, a mai precizat Florin Cîțu.

Cu mai mulți lideri PNL alături de el, printre care Rareș Bogdan, Emil Boc, Raluca Turcan, Lucian Bode, Nicolae Ciucă și Alina Gorghiu, Cîțu l-a umilit, în discurs, pe Ludovic Orban, actualul său șef de partid și omul care l-a pus premier.

PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în același timp să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale. Nu cred că acum trebuie să vorbesc despre mine, despre ceea ce voi face. Bilanțul mandatului meu de ministru de Finanțe și acum, cel de premier, demonstrează mai mult decât aș putea să vă spun eu. Promisiuni auziți zilnic de la toți politicienii. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe și mai multe fapte”, au fost primele înțepături ale lui Cîțu la adresa lui Orban.

Cîțu îl sfidează pe Orban și este convins că va câștiga președinția partidului: „Vă spun că voi câștiga. Nu există altă variantă”, a spus el și i-a invitat și pe ceilalți liberali să facă parte din „echipa câștigătoare”.

Cum a trădat Chițac

Premierul Florin Cîțu ar avea susținerea a 8-9 organizații județene PNL pentru o candidatură la șefia formațiunii. Printre liberalii cu notorietate care îl susțin pe Cîțu la Congres se numără Emil Boc, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Alin Tișe, Gheorghe Flutur, Nicolae Ciucă și primarul Constanței, Vergil Chițac. Acesta s-a aflat chiar în spatele lui Cîțu la anunțul de duminică, alături de Boc și Ciucă. Precizăm faptul că Florin Cîțu pleacă cu șansa a doua la congresul din 25 septembrie.

Poziționarea lui Chițac alături de premier este un nou semnal de opoziție față de organizația de la Constanța, care, după toate probabilitățile, îl va susține pe Orban. De asemenea, prezența lui Chițac alături de Cîțu reprezintă un act de trădare față de Orban, care l-a readus în partid și a putut astfel să candideze din nou pentru Primăria Constanța.

Oamenii lui Cîțu: Figurează și Mihai Lupu printre ei

Numele liderilor PNL care îl susțin pe Cîțu. Premierul spune că are de partea lui votul a 30 de organizații pentru Congresul din septembrie. Printre ei figurează și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu:

1. Raluca Turcan, ministrul Muncii, președinte PNL Sibiu

2. Lucian Bode, ministru de Interne, președintele PNL Sălaj

3. Virgil Popescu, ministrul Energiei, președintele PNL Mehedinți

4. Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, senator de Dolj

5. Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș și președinte PNL Maramureș

6. Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL

7. Robert Sighiartău, deputat și secretar general PNL

8. Dan Vîlceanu, deputat și presedintele PNL Gorj

9.  Alina Gorghiu, senatoare de Timiș

10. Emil Boc, primar de Cluj-Napoca

11. Daniel Buda, europarlamentar

12. Adrian Cozma, deputat și președintele PNL Satu-Mare

13. Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, președintele PNL Brăila

14. Pavel Popescu, deputat, președintele PNL Sector 4

15. Cristian Băcanu, deputat, președintele PNL Sector 5

16. Mara Mareș, președinte TNL

17. Vergil Chițac, primar Constanța

18. Marcel Romanescu, primar Târgu-Jiu

19. Gheorghe Flutur, președinte al CJ Suceava și președinte PNL Suceava

20. Daniel Fenechiu, senator de Bacău

21. George Lazăr, prefectul județului Neamț

22. Tudor Polak, deputat și președinte al PNL Vaslui

23. Alin Ignat, consilier de stat, prim-vicepreședinte TNL

24. Gheorghe Pecingină, deputat de Gorj

25. Daniela Câmpean, președintele CJ Sibiu

26. Stelian Bujduveanu, viceprimar București

27. Mara Calista, deputată de Neamț

28. Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

28. Ștefan Stoica, deputat și președinte PNL Dolj

29. Florin Roman, deputat și vicepreședinte PNL

30. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

31. Hubert Thuma, presedintele CJ Ilfov și președintele PNL Ilfov

32. Victor Paul Dobre, vicepreședinte PNL

33. Monica Anisie, senatoare și președinte PNL Sector 2

34. George Tuță, deputat de Ilfov

35. Cristian-Augustin NICULESCU-ŢÂGÂRLAŞ, senator de Maramureș.

Horațiu Gorun, secretar general al guvernului și Mircea Abrudean, secretar general adjunct al guvernului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.