Cîțu sesizează DNA după incendiul de la „Matei Balș”: Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli

Premierul Florin Cîțu anunță că va sesiza DNA după incendiul de la „Matei Balș”. Acesta spune că după verificările efectuate de Corpul său de Control au fost descoperite mai multe nereguli.

O sesizare da, se face, către DNA. Este vorba de asigurarea serviciilor în domeniul intervențiilor în situații de urgență cu o firmă generalizată de IGSU și neorganizată pentru a putea asigura cerințele obiectivelor obligatorii într-o unitate spitalicească cu un număr de 740 de paturi. Mai era prezența în incinta Institutului a aparatelor electrice sau surse de aprindere care nu intră în categoria aparaturii medicale”, anunță Florin Cîțu.

Premierul precizează că a primit o notă de informare privind verificările la Institutul Național Matei Balș de la Corpul de Control al prim-ministrului.

Sunt mai multe lucruri, lucruri pe care le știați deja, printre care că a funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, erau nefuncționalități, ca de exemplu instalația de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu nu avea acoperire totală, în interior nu sunt prevăzute dispozitive de alarmare… Sunt mai multe lucruri semnalizate”, explică Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *