Cîțu se UMFLĂ: „După intervenția mea, bărbații arși de la Petromidia vor fi transferați în străinătate”

Premierul Florin Cîțu își asumă meritul de a fi intervenit la oficialii din Guvern, iar în urma intervenției premierului s-a decis trimiterea în străinătate a celor doi bărbați arși în urma exploziei de la Petromidia-Năvodari.

În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura. Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament.”, scrie Florin Cîțu.

KMG International a anunţat că starea celor doi răniţi cu arsuri de la Rafinăria Petromidia, internaţi în Bucureşti, este stabilă, iar ei ar putea fi transferaţi la o clinică de specialitate din Europa, primind acordul medicilor în acest sens. KMG International a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că sunt depuse toate eforturile pentru transferul celor doi răniţi în străinătate. Sursa citată menţionează că bărbatul de 27 de ani internat în Constanţa a început să meargă şi se recuperează rapid dupa intervenţia chirurgicală de vineri seară, iar cadrele medicale de la Spitalul Judeţean estimează că el va fi externat în perioada următoare.

Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare şi KMG International. Compania este în contact direct cu toţi membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceştia vor fi recuperaţi complet”, precizează comunicatul KMG International.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că, cel mai probabil, transferul acestor pacienţi ar urma să fie făcut luni. „De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a adăugat şeful Guvernului.

Un bărbat a murit şi cinci au fost răniţi, vineri, în urma unei explozii urmate de un incendiu la Rafinăria Petromidia.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *