Cîțu se plânge de plecarea USR de la guvernare: „Afganii veniți în România nu au putut fi vaccinați. O să vorbesc cu americanii! Românii trebuie să se simtă ȘANTAJAȚI!”

Premierul Florin Cîțu a declarat că vrea să știe motivul pentru care miniștrii USR PLUS au lipsit de la ședința de guvern, precizând că nu au putut fi adoptate proiecte importante. Premierul a anunțat că una dintre consecințele neparticipării miniștrilor USR PLUS la ședința de Guvern este că cetățenii afgani care au venit în România nu au putut fi vaccinați.

Noi guvernam pentru romani! Astăzi, de exemplu, nu am putut aproba o hotărâre de guvern sau ordonanță la Ministerul Sănătății pentru a vaccina cetățenii afgani care au venit în România și mai sunt și alte situații. Nu s-a putut pentru că nu a venit nimeni de la Ministerul Sănătății. Eu cred că este important că interesele românilor sunt cele mai importante pentru noi și noi suntem aici pentru români”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a spus, vineri, după ședința de Guvern, în care s-a adoptat Proiectul Anghel Saligny, că se simte șicanat de partenerii din USR PLUS, care nu au participat la ședință.

Mă simt șicanat de către colegii care nu au fost azi la ședință. Am fost șantajat atunci când mi s-a spus de desființarea SIIJ. Românii ar trebui să se simtă șantajați. Nu pot să spun public discuțiile cu președintele. Ce i-am spus eu, că voi face tot ce e posibil pentru ca guvernarea să meargă. Decizia de azi reprezintă un alt pas pentru modernizarea României. Eu cred că trebuie să dăm dovadă de maturitate politică. Interesele românilor contează mai presus decât ale noastre. Nu avem mandat să facem schimb de ministere. Nu am mandat de la Biroul Politic Național. Voi respecta mandatul. Cred că toți suntem oameni de onoare. Mi s-ar părea trist pentru România, sunt oameni cu care am ieșit în stradă. Astăzi dăm Guvernul jos și apoi negociem cu PSD„, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că urmează să ia legătura cu liderii europeni pentru a-i informa legat de faptul că USR PLUS vrea să facă o alianță cu AUR.

Voi lua legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România, avem o alianță toxică cu un partid extremist, care vrea răul românilor, nu respectă libertatea individuală, cu care nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni și partenerii noștri strategici”, a declarat vineri premierul Florin Cîțu în legătură cu colaborarea dintre USR PLUS și AUR pentru inițierea unei moțiuni de cenzură.

Cred că e important să știe că colegii lor se aliază cu un partid extremist”, a mai spus Cîțu.

Cîțu îi va demite pe miniștrii, secretarii de stat, prefecții și subprefecții USR PLUS, dacă va fi depusă moțiunea de cenzură

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că premierul Florin Cîțu ia în cacul să demită toți omenii numiți în funcție la propunerea USR PLUS, dacă aceștia vor depune o moțiune de cenzură. Este vorba de cei cinci miniștri din cabinet, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea, Ioana Mihăilă, Ciprian Teleman și Claudiu Năsui, dar și secretari de stat, subsecretari de stat, prefecți și subprefecți.

Întrebat despre o eventuală remaniere a miniștrilor USR PLUS, Florin Cîțu a declarat: „Eu cred că e puțin bizar. Când depui o moțiune, trebuie să ai onoare.. Mi s-ar părea trist să pentru România. Ce facem? Astăzi votăm împotriva propriul guvern și mâine ce facem? Vor negocia cu PSD Ordonanța 13?”.

USR PLUS ar vrea să depună astăzi moțiunea de cenzură împotriva guvernului din care fac parte. Moțiunea ar urma să fie semnată și de parlamentarii AUR. Liderul deputaților USR PLUS și purtător de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu, a declarat, vineri, că deși „sunt foarte multe lucruri care ne deosebesc sau ne despart”, USR PLUS și AUR vor merge mai departe cu depunerea unei moțiuni de cenzură. Pentru a depune o moțiune de cenzură, USR PLUS mai are nevoie de 37 de semnături, pe lângă cele 80 ale parlamentarilor partidului, pe care ar trebui să le primească de la AUR, care are 43 de parlamentari.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Cîțu se plânge de plecarea USR de la guvernare: „Afganii veniți în România nu au putut fi vaccinați. O să vorbesc cu americanii! Românii trebuie să se simtă ȘANTAJAȚI!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *