Cîțu: „Restaurantele vor rămâne deschise pentru vaccinați, indiferent de rata de infectare”

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a discutat cu Raed Arafat pentru ca hotărârea CNSU privind restricțiile impuse după depășirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori să fie modificată, astfel încât restaurantele și terasele să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de incidență.

Deja am cerut domnului Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea modifica, prin care să permitem activităților economice de acest gen, în special HORECA, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și doar pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență. Persoanele vaccinate vor putea merge la restaurante dacă cei de acolo sunt vaccinați. Nu trebuie să îi penalizăm pe cei vaccinați”, a anunțat premierul, miercuri.

Conform hotărârii actuale, când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, inclusiv pentru persoanele vaccinate, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Ne gândim la introducerea testelor cu salivă în școli”, a mai declarat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern.

Vrem în continuare să menținem prezența fizică în școli, ne gândim la introducerea testelor de salivă. Ministerul Educației anunța ieri că 99% din părinți nu vor testeze copiii, ceea ce e trist. Încercăm cu teste cu salivă, dar intenția e ca școlile să rămână deschise. Școlile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut”, a anunțat premierul.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Cîțu: „Restaurantele vor rămâne deschise pentru vaccinați, indiferent de rata de infectare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *