Cîțu: „Relansarea economică a României, posibilă cu susținerea sistemului bancar”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avut vineri o întâlnire cu președintele Asociației Române a Băncilor, Sergiu Oprescu și, printre subiectele discutate, a fost cel referitor la programul guvernamental de relansare a economiei. Potrivit lui Cîțu, acest program se face prin parteneriatul cu sistemul bancar din România.

„Relansarea economică se face prin parteneriatul cu sistemul financiar – bancar. Banii în economie ajung nu doar de la guvern sau modul prin care guvernul transmite banii, se face și prin intermediul sistemului financiar – bancar, care are expertiza și canalele de a transfera acești bani către sectoarele performante. De aceea o mare parte din programele pe care noi le vom implementa în viitor depind ca acest sistem să funcționeze. În programul pentru companiile mari, adoptat aseară după ședința de guvern, și acela va fi lansat cu susținerea sistemului financiar-bancar”, a spus Florin Cîțu.

Din perspectiva ARB, băncile se vor mobiliza și pentru acest program, după modelul IMM Invest, care a solicitat practic tot sistemul.

„Am trecut în revistă programul care este în plin proces de derulare, anume programul IMM Invest, aflat încă într-o fază incipientă. Noi, ca sistem bancar, vedem cum se dezvoltă și capătă amploare. Pe de altă parte, primele cifre care apar în clipa de față sunt cifrele de început. Acest program a solicitat dintr-o dată întreaga mobilizare a sistemului bancar din punct de vedere al resurselor, astfel încât să putem să facem față la un val de solicitări. În decursul unei săptămâni, este ceea ce primeam înainte într-un interval de peste șase luni. Ca atare, sistemul bancar s-a organizat astfel încât să dea cât mai repede răspunsurile așteptate de clienți. Suntem într-un proces cu o dinamică pozitivă, care se va accentua în perioada următoare și care va produce efecte”, a spus Sergiu Oprescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *