Cîțu RECUNOAȘTE că nu mai poate impulsiona campania de vaccinare: „Guvernul României a făcut tot!”

Premierul României, Florin Cîțu, susține că Guvernul României a asigurat toate posibilitățile pentru cei care vor cu adevărat să se vaccineze. Declarațiile acestuia vin în contextul unei scăderi a interesului pentru vaccinare în societate.

Dvs. vă uitați la numărul de persoane vaccinate, eu mă uit la număr de persoane infectate. Trebuie să ne uităm la toți indicatorii. Guvernul României a făcut tot! Vaccinarea nu e obligatorie în România, dar dacă suntem responsabili trebuie să ne vaccinăm”, a spus Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

România a comandat 120 milioane de doze de vaccin. Premierul spune că așa procedează toate țările Uniunii Europene.

Nu am cumărat acele 120 de milioan de doze de vaccin. A fost o comandă. Toate țările UE primesc. Strategia a fost făcut și având această strategie, COVAX, de revânzare. Nu am cumpărat aceste doze, ci le-am comandat. Sunt și pentru perioada următoare. Nu există un cost fix”, a conchis Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, întrebat despre al patrulea val al pandemiei, că este o „diferenţă vitală” faţă de valul trei, întrucât există vaccinul.

Încă din timpul valului 3 am spus foarte clar că nu vom renunţa la capacităţile noastre pentru COVID. Vreau să avem un sistem prin care să putem să transferăm rapid, dacă este nevoie, paturi din sistemul COVD şi non-COVID, paturi ATI. Sunt sigur că Ministerul Sănătăţii a ţinut cont şi o să fie prgătit pentru valul patru”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Premierul a precizat că „diferenţa faţă de valul trei este că acum putem să ne vaccinăm oricând, oricunde, cu orice tip de vaccin”.

Este o diferenţă vitală în ceea ce priveşte lupta cu acest virus. Vaccinul este singura soluţie, avem vaccin, trebuie să ne vaccinăm”, a afirmat Cîţu.

Întrebat despre numărul din ce în ce mai mic al celor care se vaccinează, premierul a declarat: „În România vaccinul nu este obligatoriu”.

Specialiştii estimează, în toamnă, al patrulea val al pandemiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.