Cîțu, prins de Orban MORT DE BEAT! Premierul s-a RĂZGÂNDIT: „Nu mai facem PNDL…”

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că prin Compania Naţională de Investiţii au fost depuse proiecte în valoare de 7 miliarde de lei. El a fost întrebat despre un eventual Program naţional de dezvoltare locală 3, de 40 de miliarde de lei, anunţat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru anul viitor.

Eu vorbesc despre ceea ce avem noi astăzi în CNI. Eu aşa lucrez, cu date. În CNI avem deja proiecte de 7 miliarde de lei şi pornim de aici. Putem să avansăm orice cifră vrem – 80 de miliarde, 90 de miliarde -, putem să avansăm ce vrem noi, dar astăzi şi ceea ce putem să finanţăm în momentul acesta prin buget avem 7 miliarde de lei în CNI, acestea sunt proiectele, nu sunt mai multe. Dacă se vor depune mai multe proiecte bineînţeles că vom găsi surse de finanţare. Am spus că nu trebuie să rămână nicio comună, niciun oraş din România nedezvoltat, mai ales cele care nu pot să acceseze fonduri europene. Acea cifră este fundamentată de ceea ce avem. Repet, aş putea să spun orice altă cifră – 60 de miliarde ca să fie mai mult decât 40, dar nu ajută pe nimeni. Astfel de promisiuni făcea PSD de fiecare dată”, a declarat Cîţu, la Parlament.

El a fost întrebat dacă este fezabil PNDL 3 anul viitor:

„Nu mai facem PNDL. Acest program este cel prin care se vor finanţa drumuri, canalizare, gaze. Sunt programe care vor fi targetate exact acolo unde investiţiile au şi profitabilitate prin CNI. Mai sunt câteva modificări, dar investiţiile pe care le facem sunt investiţii profitabile, nu doar de dragul de a le face„, a răspuns premierul.

Luna viitoare ar trebui făcută rectificarea bugetară, iar premierul Forin Cîțu crede că aceasta ar putea fi un pozitivă.

Pe de-o parte, veniturile la buget sunt foarte bune. Avem o execuție bugetară foarte bună, am arătat și astăzi în Parlament că avem investiții mai mari decât anul trecut, veniturile la buget sunt mai mari decât anul trecut, anul trecut erau mai mari decât în 2019, deci avem o execuție bugetară bună. S-ar putea să avem o premieră dacă lucrurile merg așa și să avem o rectificare bugetară pozitivă. Restul discutăm când am mai multe informații”, a afirmat premierul dat fiind faptul că luna viitoare ar trebui făcută rectificarea bugetară.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că eşecul moţiunii de cenzură era unul previzibil, al Alianţei PSD – AUR. „O moţiune de faţadă, în care nici Marcel Ciolacu nu a crezut, măcar”, a adăugat şeful Guvernului.

Eşec previzibil al Alianţei PSD – AUR! Moţiunea de cenzură împotriva acestui Guvern a picat. O moţiune de faţadă, în care nici Marcel Ciolacu nu a crezut, măcar. Românii doar asta trebuie să ştie! Guvernul pe care îl conduc va lua în continuare cele mai bune măsuri, va face investiţii, va face reforme! Rămân cel mai mare inamic al PSD”, a scris Florin Cîţu, marţi pe Facebook.

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu a picat, fiind înregistrate 201 de voturi „pentru”, faţă de cele 234 necesare. De asemenea a fost înregistrat un vot „împotrivă”, conform anunţului făcut în plen.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.