Cîţu preia în forţă interimatul la Finanţe: Audit financiar la fiecare minister şi instituţie publică

Premierul Florin Cîţu a preluat, vineri seară, atribuţiie de ministru interimar al Finanţelor, iar din această funcţie a solicitat execuţia bugetară pe toate capitolele la fiecare minister şi instituţie publică, pe fiecare lună, precum şi cheltuielile de personal.

Prim-ministrul Florin Cîţu îşi va prelua în această seară atribuţiie de ministru interimar al Finanţelor. Preluarea atribuţiilor se va face la sediul Guvernului României”, a transmis, vineri seară, Guvernul.

Din această nouă funcţie, de ministru interimar, premierul a solicitat de la Ministerul Finanţelor execuţia bugetară pe toate capitolele la fiecare minister şi instituţie publică, pentru fiecare lună, precum şi cheltuielile de personal.

Prim-ministrul a solicitat şi situaţia proiectelor de investiţii la cinci luni şi cât mai repede, la şase luni. Săptămâna viitoare vor avea loc mai multe întâlniri pentru a debloca proiectele întârziate de la Ministerul Finanţelor”, a mai transmis Guvernul.

Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *