Cîțu: „Pregătim bugetul pentru 2021. Companiile de stat primesc bani de la buget doar în baza unui plan de restructurare”

Premierul Florin Cîțu anunță că guvernul pregătește proiectul de buget pentru anul 2021 și precizează că acele companii de stat care înregistrează pierderi vor primi resurse de la buget doar „în baza unui plan de restructurare/reformă”, acesta fiind și unul dintre criteriile de care prim-ministrul spune că va ține cont în evaluarea miniștrilor.

A venit momentul! Pregătim bugetul pentru 2021. Toate prioritățile din programul de guvernare vor avea finanțare. În același timp apare o modificare importantă.  Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget DOAR în baza unui plan de restructurare/reformă. Vă spun clar tuturor. Fiecare proces de restructurare pe care îl voi dispune o să fie monitorizat și judecat în guvern. Voi cere miniștrilor să prezinte trimestrial stadiul de implementare al acestor programe de restructurare/reformă. Planul de restructuare/reformă pentru companiile de stat cu pierderi reprezintă unul din indicatorii folosiți de mine la evaluarea miniștrilor”, a anunțat luni premierul Florin Cîțu.

Pe 30 decembrie, șeful Guvernului declara că bugetul pentru anul 2021 va fi prezentat în Parlament la finalul lunii ianuarie. Cîțu a exclus atunci varianta asumării răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat.

Bugetul va fi prezentat, cred eu, în Parlament, spre sfârșitul lunii ianuarie. Deja ministerele primesc limitele de la Ministerul Finanțelor Publice, noile ministere create. Vom începe discuțiile pe buget cu miniștrii de săptămâna viitoare, ca să fie gata până la începutul lunii februarie”, a spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.