Cîțu: „PNL este în Guvern ca să BLOCHEZE DERAPAJELE populiste”

Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, a declarat luni seară, la Digi24, că dacă Guvernul va lua din banii de investiții pentru finanțarea unor cheltuieli, atunci crește riscul ca România să aibă o criză economică majoră.

Este în momentul acesta un context economic global dificil, dar nu e prima oară, a fost și în 2020, și în 2021. Trebuie să găsim soluții și Guvernul trebuie să vină cu soluții. Ne confruntăm cu un mediu inflaționist, asta e problema pe care o avem. Dacă nu luăm bani de la investiții să dăm la altceva, atunci nu intram în criză. Dacă arătam investitorilor că mergem pe același drum din 2020 și 2021, vom crește. Însă orice derapaj susținut de măsuri populiste va crește sansele unei crize majore. De aceea este PNL în Guvern, să se asigure că aceste derapaje nu vor fi. Un risc este să luăm banii de investiții și să-i ducem spre cheltuieli care nu vor duce la creștere economică. Alt risc este să nu facem reformele din PNRR și vom condamna România la aceasta băltire pentru încă 30 de ani de zile”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, președintele PNL, se arată ușor nemulțumit față de ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu. Președintele Senatului afirmă că așteptată soluții de la Popescu, în condițiile în care „este loc de mai bine” în activitatea sa, lucru valabil și pentru alți miniștri.

Aștept soluțiile, să vină cu soluțiile. Virgil Popescu a venit cu soluții, așteptăm soluții în continuare, să vedem ce putem face. Bineînțeles, sunt discuții și în partid. Este loc de mai bine peste tot. Eu am spus despre toți miniștrii, nu doar despre Virgil, că aș vrea mai multe soluții și mai puțin pe la televizor. Eu aș vrea să vină la televizor când au ceva de spus. Mă uit foarte atent la performanța fiecărui ministru, mă uit la programul de guvernare. Dar, repet, aș vrea să văd miniștrii la televizor să vină să spună ce au făcut, nu ce vor să facă și nu îi lasă nu știu cine. Să vină să spună ce au făcut pentru români”, a declarat Cîțu, la Digi24.

Potrivit lui Cîțu, ministrul Popescu va merge în coaliție cu câteva propuneri și acolo se va decide politic pe tema măsurilor necesare pentru a gestiona criza prețurilor la gaze și energie electrică. Președintele PNL se arată încrezător că partenerii de coaliție nu vor vota moțiunea simplă depusă de USR împotriva lui Virgil Popescu. „Nu mă aștept să fie niciun vot pentru moțiune de la PSD, UDMR sau minorități”, a precizat Cîțu.

Cîțu critică Guvernul: Este de neînțeles că a împins 180 de milioane de lei în Fondul Proprietatea, nu era o prioritate

Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, a declarat luni, la Digi24, că nu înțelege de ce Guvernul a investit 180 de milioane de lei în Fondul Proprietatea în condițiile în care susține că nu are bani pentru alte măsuri.

Guvernul a făcut un lucru care pe mine m-a surprins, o investiție de 190 milioane de lei în Fondul Proprietatea. În același timp, spune că nu sunt bani pentru nu-știu-ce cresteri. Până la urmă, trebuie să fim transparenți cu românii, să le spunem ce vrem să facem. Nu am discutat despre acest lucru cu premierul, dar voi discuta. Este o nedumerire a mea, când spui că nu ai bani, dar 180 de milioane îi împingi în Fondul Proprietatea, unde nu cred că era o prioritate acum… Dacă o legi și de alte mesaje că nu vrem să ne vindem țara, devine din ce în ce mai neînțeleasă această acțiune”, a declarat Cîțu.

Pe 2 februarie, Ministerul Finanţelor a virat capitalul social nevărsat timp de 17 ani la Fondul ‘Proprietatea’, devenind astfel acţionar, a declarat ministrul Adrian Câciu (PSD). El a făcut anunţul în şedinţa de Executiv de miercuri, la cererea premierului Nicolae Ciucă.

Ieri, Ministerul Finanţelor, ca reprezentant, până la urmă, al Guvernului şi al statului român, şi-a îndeplinit rolul prevăzut din Legea 31, a societăţilor comerciale, şi a virat capitalul social nevărsat timp de 17 ani la Fondul ‘Proprietatea’, devenind astfel acţionar al Fondului ‘Proprietatea’ şi închizând un capitol dintr-o anumită perspectivă, să zic aşa, un capitol istoric, un demers care până la urmă era aşteptat de toate instituţiile financiare care au caracter de monitorizare, şi aici mă refer şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar şi la celelalte elemente. În acest moment, Ministerul Finanţelor este acţionar al Fondului ‘Proprietatea’ şi vom analiza împreună care este evoluţia acestui Fond. Din perspectiva acestei virări, nu pot să spun decât că valoarea acţiunilor este de… 7 ori faţă de valoarea subscrisă şi vărsată”, a explicat Adrian Câciu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.