Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu (PNL), a declarat joi că anul viitor inflația nu va crește și dobânzile vor scădea.

Am luat în calcul cele mai negre scenarii pentru anul viitor. Nu vom mai închide România două luni de zile. Inflația nu va crește, dobânzile vor continua să scadă. Este un atu al României, e loc să mai scadă dobânzile”, a spus Florin Cîțu.

Potrivit ministrului, guvernanții au reușit în plină criză sanitară și economică să obțină mai multe încasări la bugetul de stat, „rețeta” fiind pomparea fondurilor în sectorul privat.

Să ne uităm la măsurile pe care le-am luat în 2020. Am eliminat supraacciza la carburant, supraimpozitarea contractelor part-time și impozitarea nenorocită din OUG 114. Am încasat mai mult la buget decât anul trecut. Rețeta noastră e foarte simplă: încasăm banii de la sectorul privat, imediat îi ducem înapoi în privat. Și sectorul privat a răspuns foarte bine. Eu am avut încredere, mi s-a reproșat că sunt foarte optimist, dar eu vin din sectorul privat și știu cum gândește. Ei au nevoie să fie lăsați în pace și să li se plătească facturile. Omori sectorul privat când nu-l plătești. (…) Mediul privat ne-a mai cerut predictibilitate”, a declarat Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *