Cîțu: „Nu s-au încasat foarte mulți bani din amenzi. Destinația banilor o vom decide când vom avea o sumă considerabilă”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat miercuri că nu se cunoaște în acest moment destinația banilor încasați din amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare. Cîțu a punctat în cadrul unei intervenții la postul public de radio faptul că banii sunt adunați la bugetul de stat și nu au o destinație precisă. De altfel, potrivit ministrului, se va discuta acest aspect atunci când vom avea o sumă considerabilă.

„Deocamdată nu s-au încasat foarte mulți bani din amenzi, acești bani – pentru prima dată – se vor duce direct la bugetul de stat. Banii de la bugetul de stat nu au o destinație precisă. Pentru a fi transferați către altceva va trebui să luăm o decizie și aici orice se transferă prin rectificare bugetară către un alt domeniu, am înțeles că premierul a spus Sănătate și dacă este să fie decizie politică – foarte bine, ori se pot duce în altă parte. Ei nu sunt bani cu destinație, nu au cum să fie cu destinație, pentru că vin la bugetul de stat. O decizie se va lua în viitor, atunci când vom avea și o sumă considerabilă. În acest moment nu a fost încasată o sumă foarte mare”, a spus Florin Cîțu.

Până miercuri, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 538 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 3.592 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.022.952 de lei.

De la începutul stării de urgenţă și până la 30 aprilie, au fost aplicate în România 290.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 570 de milioane de lei. La Constanța, cifra a depășit, marți, 14,5 milioane lei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *