Cîțu NU mai vrea cumulul pensiei cu salariul pentru bugetari. „În economie vor intra anul acesta 80 de miliarde în plus”

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că guvernul urmează să adopte, în perioada următoare, o lege ce va interzice cumului pensiei cu salariul pentru angajații la stat. Șeful guvernului spune că legea a fost pregătită deja de Ministerul Muncii și urmează să fie pusă în dezbatere publică. Cîțu transmite că cei care au decis să se pensioneze iar apoi vor să lucreze la stat trebuie să opteze: fie vor lua doar pensia, urmând a lucra neplătiți, fie optează pentru salariu, nemaiîncasând pensia. Totuși, s-ar putea să existe și excepții.

E un proiect de lege discutat în coaliție, am văzut draft-ul, va fi o dezbatere publică, vom vedea dacă vor fi excepții sau nu. Mi se pare normal dacă ai ieșit la pensie să decizi dacă păstrezi pensia, iar dacă te angajezi să păstrezi salariul, dacă dorești.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai arătat că în economie vor intra anul acesta „80 de miliarde în plus”. Întrebat care este necesarul de împrumut al României în 2021, premierul a răspuns: „Necesarul de împrumut direct este deficitul bugetar. Ce mai vine din trecut, vom vedea, cred că în jur de 40 de miliarde. Dar Finanțele vor veni cu strategia, după publicarea strategiei, asta înseamnă că în economie anul acesta vor intra 80 de miliarde în plus”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.