Cîțu nu exclude un guvern minoritar învestit cu voturi PSD. „Deciziile mele controversate au un rezultat bun pe termen lung”

Premierul Florin Cîțu nu a exclus, marți, să se ajungă într-o situație în care USR PLUS să nu mai revină la guvernare, iar Guvernul să funcționeze minoritar cu voturi de la PSD.

– „Guvern minoritar PNL UDMR mai poate fi investit doar cu voturi PSD. Veți negocia cu PSD în acest sens?”, a fost întrebat Cîțu.

– „Să ajungem acolo. Eu cred în continuare că avem maturitatea să menținem o coaliție de dreapta în România”, a răspuns premierul.

Pe de altă parte, Cîțu a criticat faptul că USR PLUS s-a asociat cu AUR pentru moțiunea de cenzură și roagă PSD să voteze demiterea Guvernului. Premierul Florin Cîțu a spus marți, cu privire la moțiunea de cenzură comunicată de Ludovic Orban, că ea va fi tranșată în Parlament.

Vom vedea în Parlament. Acest lucru se va tranșa în Parlament”, a spus premierul, întrebat dacă are voturile necesare pentru a rămâne în funcție.

Premierul Florin Cîțu a declarat că responsabilitatea sa este să aibă un Guvern funcțional, chiar dacă deciziile pe care le-a luat au fost controversate pe termen scurt, însă pe termen lung s-a văzut că au fost decizii bune.

La Ministerul Sănătății am avut după aceea (după demiterea lui Vlad Voiculescu n.r.) am avut un minister funcțional și la Ministerul Finanțelor am avut un minister funcțional. Vă spun că putem să găsim o soluție să mergem mai departe împreună și să nu legitimăm partide precum AUR sau PSD. Ceea ce se întâmplă azi pe scena politică este trist și este o dovadă de ipocrizie pe care eu nu am vazut-o de foarte mult timp”, a declarat premierul la finalul ședinței de guvern.

Referitor la informarea pe care consilerul său a făcut-o către UE si SUA, Florin Cîțu a declarat că „lumea se uită deja și știe ce se întâmplă în România.

Să știți că nu e nevoie neapărat să le spunem noi. A te alia cu AUR este o știre care nu trece neobservată de cei care se uită cu mare atenție la stabilitatea din zonă”, a mai spus Cîțu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *