Cîțu NU este de acord cu bugetul de stat. Ciucă și-ar putea asuma răspunderea în Parlament

Liderul PNL, Florin Cîțu nu este de acord ca bugetul să treacă fără 7% din PIB pentru investițiții. În proiectul care a ieșit de la Guvern sunt alocați doar 6.71% din PIB pentru investiții, iar Florin Cîțu ar dori să crească acest procent. De asemenea, Florin Cîțu nu este de acord ca proiectul să treacă fără a avea finanțate proiectele locale și anunță amendamente în Parlament. Astăzi ar fi trebuit să aibă loc o ședință a grupurillor reunite ale deputaților și senatorilor PNL, în cadrul căreia premierul Nicolae Ciucă să prezinte proiectul de buget. Această ședință s-a anulat din cauza nemulțumirilor dar și din cauză că premierul a anunțat că nu va mai participa.

Liderul PNL, Florin Cîțu și mai mulți parlamentari PNL sunt nemulțumiți de Legea Bugetului de stat pentru anul 2022 și solicită alocarea a 7% din PIB pentru investiții. Cîțu a precizat că există varianta ca premierul Nicolae Ciucă să treacă Legea Bugetului prin asumare de răspundere, ceea ce va anula dezbaterile din Parlament.

Nu este un moft această cifră de 7%, dar este nevoie de aceste investiții pentru a susține creșterile de pensii și salarii (…) Am spus că este nevoie de aproximativ 3 miliarde în plus pentru a ajunge la această cifră de 7% din PIB, dar mi s-a spus că bugetul este închis. Așa cum a fost respectat pachetul social din programul de guvernare, așa cerem să fie respectat și pachetul de investiții. Până la urmă premierul își asumă acest buget, să meargă mai departe cu el, să meargă pe varianta asumării răspunderii. Este o discuție în coaliție să nu depunem amendamente. Pentru a avea un buget cât mai rapid este bine să nu avem aceste amendamente.”, a spus Florin Cîțu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus luni, în Parlament, că sunt dicuții în continuare pe bugetul pentru 20222 și că partidul va lua o decizie cu privire la votul pe acesta.

Timpul ne presează. Până la urmă vă dați seama că e nevoie de un buget. Am făcut compromisul de a fi la guvernare. Este bizar cum 2 ani la rând am putut avea investiții, iar acum nu mai sunt. Vom lua o decizie și vom vota toți, noi, cei de la PNL. Minfisterele vor negocia cu premierul, am brut să se respecte programul de guvernare. Doar partea liberală n-a fost respectată în buget”, a spus Florin Cîțu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *