Cîțu, MÂNĂ ÎN MÂNĂ cu PSD: NU va sesiza la CCR o moțiune de cenzură a PSD, doar pe cea a AUR-USR! „Să spună dacă se respectă Constituția”

Premierul Florin Cîțu a recunoscut că va sesiza CCR privind un conflict constituțional între Guvern și Parlament privind respectarea legalității în depunerea moțiunii de cenzură AUR – USRPLUS.

Vreau să vedem dacă a încălcat statutul prin această convocare și după aceea vor fi sancțiuni. Nu am discutat nici înainte nici după, Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic. A doua oară au revenit cu semnăturile. Vom sesiza CCR care trebuie să se pronunțe asupra respectării Constituției”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă va apela la Curtea Constituțională și în cazul unei moțiuni de cenzură depusă de PSD, răspunsul său fiind ferm că nu. Șeful Executivului a explicat că nu împiedică o procedură parlamentară legală, ci contestă acest demers al USR PLUS și AUR pe care îl consideră ilegal din cauza unor semnături.

Decizia de azi se referă la legalitate. Nu ne opunem procedurii parlamentare și dreptului constituțional ca un partid parlamentar care are semnături legale să depună moțiune de cenzură. Ceea ce noi vrem este să ne asigurăm că toate procedurile sunt respectate din punct de vedere al legalității. Noi ce am văzut și ce am primit – tipul de semnături, pe unele chiar scrie că le-am redepus pentru că erau în fotocopie. Să admiți că ai depus nelegal niște semnături din punctul meu de vedere este inadmisibil”, a explicat Florin Cîțu.

Premierul a ținut să precizeze că ar fi o premieră în România ca PNL să participe la „această mascaradă” și vine o decize a CCR care spune că totul a fost ilegal.

Ce facem atunci? Trebuie să avem o decizie a CCR și după aceea vedem. Dacă CCR ne spuen că a fost legal depusă, mergem mai departe, procedurile curg”, a mai spus Cîțu.

Premierul Florin Cîțu susține că relația cu USR-PLUS nu este distrusă în totalitate, iar dacă aceștia își vor retrage semnăturile de pe moțiunea de cenzură, atunci se pot așeza la masă pentru a discuta. Cîțu consideră faptul că s-a format „alianța toxică USR-PSD-AUR”, care și-ar dori să impună un nou premier.

Să te aliezi cu inamicul PNL, să vrei să dai jos propriul Guvern și apoi să zici că tu vrei să te întorci, așa nu merge. Se pot retrage semnăturile de pe moțiune ale celor de la USR-PLUS, iar ulterior putem discuta. Am trimis demisiile celor de la USR la Cotroceni pentru a-i salva pe cei de la USR, ca să nu fie puși în situația ca miniștrii să depună moțiune împotriva propriului Guvern. Există o cale: pot să retragă moțiunea și atunci ne așezăm la masă să discutăm. Astăzi, în România, avem o coaliție toxică USR-PSD-AUR, care doresc să-și impună un nou premier. Înțeleg că domnul Ciolacu se erijează în soluția de premier a acestei alianțe toxice USR-PSD-AUR.”, a spus Florin Cîțu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Cîțu, MÂNĂ ÎN MÂNĂ cu PSD: NU va sesiza la CCR o moțiune de cenzură a PSD, doar pe cea a AUR-USR! „Să spună dacă se respectă Constituția”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *