Cîțu: „L-am propus premier pe Rafila, dar Ciolacu NU a fost de acord… Spre deosebire de ei, noi NU punem condiții”

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri seară, la sediul central al partidului, că „orice membru PNL” poate să fie propunerea partidului pentru funcția de premier și „numele nu contează”.

Mai avem puțin din programul de guvernare, sunt sigur că vom găsi o soluție. Orice membru PNL poate fi (premier), mai flexibil de atât nu se poate. Am colegi din partid care ar vrea să facem o listă de colegi PNL să mergem la PSD să îi întrebăm ‘Voi pe cine alegeți’? Decizia de aseară este premier prin rotație din PNL, deci orice membru PNL. Mai flexibil de atât nu se poate. Numele nu contează”, a declarat Cîțu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că a discutat cu liderul PSD Marcel Ciolacu despre funcția de premier. Potrivit acestuia, Cîțu l-ar fi propus în fruntea Guvernului pe Alexandru Rafila, dar Marcel Ciolacu nu ar fi fost de acord.

PNL nu pune condiții. Nu m-ați auzit pe mine ca Marcel Ciolacu să nu fie premier. Colegii nu mi-au cerut convocarea unui BPN. Dacă se vrea un nume, se punea ieri seara. Dacă dorește cineva să convoace BPN-ul poate fi convocat. Dacă o să vină în BPN propunerea cu două nume o să mergem cu două nume. E irelevant cine e de la PNL dacă PSD are prima opțiune de premier. Dacă PSD vrea pe cineva anume de la PNL să vină și să spună. L-am propus pe Rafila, dar Ciolacu nu a fost de acord„, a spus Florin Cîțu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a dat, miercuri seara, ultimele detalii despre negocierile cu PSD și UDMR pentru formarea guvernului.

Am luat act de decizia PSD, cu propunerea de premier în persoana lui Marcel Ciolacu. Deocamdată, problema nu este numele ci că avem două partide care vor să fie primele în rotativă. Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condiții. Vom negocia și în continuare. Acum avem doar acest mandat din BEX, noi, cei din PNL, am propus să fim primii”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, după o nouă ședință a PNL, că liberalii nu sunt în situația de a flexibiliza un mandat în ceea ce privește numele premierului, în sensul că partidul poate decide să susțină și un alt candidat în afara sa.

Nu avem niciun motiv să facem acest lucru (n.r. să flexibilizeze mandatul pentru numele premierului). De unde luăm numele ăsta, verificăm la PSD? Întrebăm la PSD care sunt ăia buni? Dacă Nicolae Ciucă este propus și votat, bineînțeles, dar nu este propus. Nu avem niciun motiv să facem așa ceva.”, a spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Cîțu: „L-am propus premier pe Rafila, dar Ciolacu NU a fost de acord… Spre deosebire de ei, noi NU punem condiții”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *