Cîțu l-a DEMIS pe Stelian Ion de la Justiție! „Scuza” premierului: „A șantajat poporul român, s-a opus modernizării României”

În numai 9 luni de mandat la Palatul Victoria, Florin Cîțu a reușit performanța de a genera două crize în coaliția care îl susține, după confruntări cu USR-PLUS. În prima zi a toamnei, USR-PLUS la numit „hoț” și „mincinos”, după ce premierul a încercat să treacă prin ședința de guvern Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Miniștrii USR-PLUS au plecat din ședință și au refuzat să mai revină, amenințând cu retragerea de la guvernare și depunerea unei moțiuni de cenzură.

Nu voi accepta în guvernul României miniștri care se opun mondernizării României. Stelian Ion este un astfel de ministru. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat.”, a precizat Florin Cîțu, miercuri seara, după ce a decis să amâne pentru joi ședința de guvern.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seara că a trimis președintelui Iohannis cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion. Ministru interimar al Justiției va fi Lucian Bode, actual ministru al Afacerilor Interne.

Am luat o decizie. Necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui cererea de revocare din funcţie a domnului Stelian Ion. Nu voi acecepta în Guvernul României miniştri care să se opună dezvoltării României”, a declarat Cîţu.

Prim-ministrul a susţinut că Stelian Ion nu a dus la bun sfârşit proiecte, iar acţiunile sale nu au dus la desfiinţarea SIIJ.

Nu voi permite ca poporul român să fie şantajat. Am informat liderii coaliţiei de această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să şantajeze. România trebuie dezvoltată”, a declarat şeful Executivului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.