Cîțu, în RĂZBOI cu Orban: „Nu ascultăm de mesajele lui. Noi ascultăm de programul de guvernare”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat dacă mai ascultă de mesajele transmise de preşedintele PNL Ludovic Orban, că el ascultă de programul de guvernare şi al coaliţiei.

Noi ascultăm de programul de guvernare, de programul coaliţiei. Sunt mai multe lucruri de care ascultăm”, a declarat Florin Cîţu, chestionat sâmbătă la Sibiu, dacă mai ascultă de mesajele pe care le transmite Ludovic Orban.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă premierul Florin Cîţu îl mai ascultă, având în vedere că între ei este o competiţie internă pentru şefia partidului, spunând că da deoarece sunt colegi de partid şi iau deciziile împreună.

Normal, suntem colegi de partid, Domnul Cîţu este premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal şi luăm deciziile împreună pe bază de analize, pe bază de studii. Normal, comunicăm şi cooperăm”, a afirmat preşedintele PNL, sâmbătă la Botoşani.

Vicepremierul Raluca Turcan îl acuză pe Ludovic Orban că a cedat trei ministere importante doar pentru a obține la schimb, pentru el, funcția de președinte al Camerei Deputaților. La rândul său, Florin Cîțu a spus că nu este posibil ca Ludovic Orban să fi făcut o astfel de declarație pentru că „nu este reală”.

Ludovic Orban a afirmat că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.

Adevărul este cunoscut de tot partidul și realitatea este că trei ministere importante: Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării, au fost negociate direct de Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Cred că orice liberal responsabil avea dreptul să fie nemulțumit pentru această tranzacționare care afectează puterea PNL în cadrul guvernării. Funcția de premier revenea PNL de drept, dar pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților au fost tranzacționate 3 ministere. Este o realitate și este păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă din PNL, în loc să ne preocupăm de viitorul PNL”, a spus Raluca Turcan.

La rândul său, Florin Cîțu a explicat că în cadrul negocierilor „au participat doar președinții de partide, nici măcar premierul desemnat nu a fost acolo, deci nu are cum să fi spus așa ceva domnul Orban pentru că nu este adevărat (că a fost părăsit n.r.). ”

Ludovic Orban a afirmat că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.

Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL – trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a precizat Ludovic Orban, în alocuţiunea sa, la întâlnirea de sâmbătă cu liberalii din Botoşani.

El a adăugat că în pofida negocierilor dificile, PNL este principalul partid de guvernare.

Avem premier, avem preşedinte României, avem preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei”, a completat liderul liberalilor.

Premierul Florin Cîțu a răspuns ironic la acuzațiile lui Orban, cel care a spus că a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea Guvernului. Chiar dacă cunoștea declarațiile, Cîțu a preferat ironia și a spus că acestea nu au cum să-i aparțină lui Orban, pentru că asta ar însemna că acesta nu a spus adevărul:

Nu cred ca sunt declarațiile domnului Orban pentru ca înseamnă că nu sunt adevărate. La împărțirea ministerelor au participat doar președinții de partid, nici măcar premierul desemnat.”

Pe 25 septembrie va avea loc Congresul PNL. În competiţia pentru şefia partidului au intrat Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.