Cîțu îl DEMOLEAZĂ pe Orban în conflictul din PNL: Va CANDIDA la Congres! „Sunt vicepreşedinte al PNL, vă daţi seama, cu toţii vrem…”

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că îşi asumă riscurile politice pentru reformele pe care doreşte să le facă, chiar dacă în PNL urmează un Congres. Întrebat dacă va candida la acest Congres, Cîţu a afirmat: „Sunt vicepreşedinte al PNL, vă daţi seama, cu toţii vrem să candidăm la Congres„. În acest context, Cîțu este în competiție cu Ludovic Orban.

„Ştiu că există un risc politic pentru premierul care îşi asumă aşa ceva, ştiu că în acest moment foarte mulţi lideri politici se dau la o parte pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare şi nu vrea nimeni să-şi asume acest lucru. Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, chiar dacă ştiu că şi în PNL, unde eu activez ca vicepreşedinte, va urma un Congres şi vor fi şi acolo candidaturi. Nu mă interesează acest risc, îmi asum acel risc şi mai departe indiferent de costul pe care s-ar putea să-l plătesc în acel Congres, pentru orice funcţie aş candida acolo„, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Florin Cîţu.

Întrebat dacă va candida la Congres, Cîţu a replicat: „Sunt vicepreşedinte al PNL, vă daţi seama, cu toţii vrem să candidăm la Congres„.

Întrebat din nou, ulterior, dacă va candida ca preşedinte al PNL, el a afirmat: „Este prea devreme să discutăm despre aşa ceva, eu v-am spus doar că în acest moment îmi asum orice risc politic pentru a face România să meargă pe direcţia bună. Orice cost politic, indiferent care este acela”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, referitor la intenţia premierului Florin Cîţu de a candida la Congres, că „orice membru al PNL poate să candideze pentru orice funcţie de conducere” şi anunţă alegeri în toate organizaţiile:

Este un exerciţiu democratic extrem de important în perioada care va urma”, a afirmat Orban.

Orice membru al PNL poate să candideze pentru orice funcţie de conducere din PNL. Vom declanşa cât de curând procesul de alegeri ample în PNL care vor începe cu organizaţiile locale, apoi filialele judeţene şi, la sfârşit, va avea loc Congresul PNL. Orice membru al partidului poate să candideze pentru orice funcţie şi este un exerciţiu democratic extrem de important în  perioada care va urma”, a declarat Orban, întrebat despre intenţia lui Florin Cîţu de a candida la Congres.

Întrebat dacă îl vede pe Florin Cîţu contracandidat pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii, Orban a afirmat:

Este o decizie pe care trebuie să o ia Florin Cîţu, dar aş zice că momentul în care se vor anunţa oficial candidaturilor va fi momentul în care se va declanşa oficial procedura de alegeri”. Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că îşi asumă riscurile politice pentru reformele pe care doreşte să le facă, chiar dacă în PNL urmează un Congres.

Cîțu și Orban sunt în competiție internă, amândoi au declarații contradictorii în ultima vreme și ambii vor candida la Congresul PNL din această primăvară.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.