Cîțu îl DEMITE pe managerul spitalului din Constanța și pe șeful AMCS: „Responsabilii o să plătească! Inacceptabil! Am cerut soluții pe termen scurt, imediat!”

Florin Cîțu, premierul României, le primite românilor că cei responsabili de incendiul de la Constanța, unde au murit 7 oameni, o să plătească. Cîțu a anunțat că managerul spitalului din Constanța și șeful Agenției pentru Managementul Calității în Sănătate o să fie demiși.

Există o evaluare și aș vrea ca MS să prezinte cum au fost implementate acele măsuri. L-am sunat pe domnul primar Chițac să o demită pe doamna manager și pe domnul AMCS, care de când a intrat în funcție nu a făcut nimic, mai ales că acest spital au fost mai multe nereguli. Domnul președinte nu a făcut nimic. S-a bazat pe declarații pe proprie răspundere. Este în subordinea SGG și pot să fac acest lucru. Nu și-a dus la îndeplinire sarcinile. Cei responsabili o să plătească! Vom avea rezultatele anchetei, iar indiferent de funcție o să plătească”, a spus premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri, la Guvern, că este „de neacceptat” să se întâmple în România tragedii precum cea de dimineață de la spitalul de boli infecțioase din Constanța, unde au murit 7 pacienți:

În primul rând vreau să transmit condoleanțe famililor îndoliate. Este de neacceptat să se întâmple aceste tragedii. Este o realitate pe care începând din acest an încercăm să o modificăm după 30 de ani de zile în care nu s-a făcut aproape nimic pentru sistemul de sănătate din România. În ceea ce privește cauzele incendiului, așteptăm informațiile și vom vedea exact ce s-a întâmplat. Am cerut Ministerului Sănătății să se uite exact care sunt soluțiile pe termen scurt, imediat, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Am pus întrebarea și aștept răspunsul de la specialiști, dacă această tragedie putea fi evitată”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.