Cîțu îl contracarează pe Orban cu… propriul PNDL. „Atunci când anunți un program e bine să anunți și sursa de finanțare. Așa putem cu toții să anunțăm programul”

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, într-o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Timiș, că va demara un program de finanțare prin bugetul de stat a construirii de drumuri comunale. Anunțul acestuia vine după ce liderul PNL Ludovic Orban a afirmat recent că este nevoie de PNDL 3. Cîțu și Orban candidează pentru șefia PNL la Congres și au nevoie de sprjinul aleșilor locali ai partidului.

Vreau să fac un anunț. M-am uitat la ce s-a investit, la ce proiecte sunt în aceste surse de finanțare și nici în PNRR nici în fondurile europene nu putem avea drumuri comunale. Am cerut o analiză. Avem o problemă pentru că acele localități unde nu s-a putut investi în drumuri comunale au rămas în urmă. Atunci când există infrastructură vin și celelalte investiții. Mă tot uit de ceva vreme. Vă spun că vom demara un program de investiții special pentru aceste drumuri, din bugetul de stat, vor avea prioritate localitățile unde deja există canalizare și apă dar nu putem lăsa în urmă localitățile României. Structura acestui program o voi anunța în perioada următoare”, a spus Cîțu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că lansarea unui nou Program de Dezvoltare Locală – PNDL 3 reprezintă o necesitate, menţionând că el este în legătură cu realitatea din teren şi de trei luni le spune colegilor liberali şi din coaliţie că trebuie pregătit acest program. Cîțu l-a umilit  în public pe șeful său de partid, căruia i-a cerut să spună și de unde vor proveni banii pentru PNDL 3. În schimb, premierul a spus că are și el un astfel de program și că va căuta finanțare.

Eu vă spun că atunci când anunți un program e bine să anunți și sursa de finanțare. Așa putem cu toții să anunțăm programul. Eu v-am anunțat ce vreau eu să fac. Banii au fost investiți în infrastructură, dar au fost ocolite drumurile județene și comunale. Trebuie să găsesc sursa de finanțare și o voi găsi pentru acele comunități care au fost ocolite. Eu vreau să mai pun o condiție. Să aibă prioritate acele comunități că trebuie să premiem acei primari care au canalizare și apă. Ei trebuie să aibă și drumuri.”, a declarat Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.