Cîțu îi dă „peste bot” lui Turcan: „NU scrie în PNRR de pensionarea femeilor la 65 de ani!”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că Guvernul merge pe egalizarea treptată a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați la 65 de ani. În prezent, femeile se pensionează la 61 de ani, iar bărbații, la 65. Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu infirmă astfel de idei.

„În PNRR nu scrie de vârsta de pensionare de 65 de ani. Hai să discutăm de legea pensiilor când apare. Bineînțeles că există discuții. O să vedem care e propunerea finală. Deocamdată avem această ordonanță, în care se extinde opțional dacă vrei să lucrezi în plus. Azi e singurul proiect pe care îl avem. Prefer să discutăm pe chestiuni concrete”, a spus Cîțu.

Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a spus Turcan, apoi a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani”. „Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a mai adăugat Turcan la Digi24.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *