Cîțu: „Există o SINGURĂ măsură care poate să crească salariile – TĂIEREA contribuțiilor cu 5%”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, întrebat marţi dacă echipa guvernamentală are în vedere creşterea salariului minim în circumstanţele scumpirilor, că el a propus o creştere a salariilor tuturor românilor şi reducerea contribuţiilor cu 5%.

Nu ştiu. Eu am propus o creştere a salariilor tuturor românilor, inclusiv al dumneavoastră, reducerea contribuţiilor cu 5%. Asta înseamnă venituri nete mai mari pentru toţi românii. O să fie complicat pentru PNL să susţină orice altă măsură, care va creşte veniturile doar unei categorii de români, dintr-un sector bugetar anume sau alte categorii. Pe noi ne interesează bunăstarea tuturor românilor ştim astăzi, există o singură măsură care poate să crească salariile tuturor românilor, aceasta este reducerea contribuţiilor cu 5%. Încă nu am avut succes în a-i convinge pe colegii mei de compromis din această Coaliţie că este cea mai bună măsură, dar nu o să încetez să vin cu argumente, mai ales astăzi când vedem cum cresc preţurile, puterea de cumpărare poate să fie crescută şi trebuie discutată pentru toţi românii şi este singura variantă, reducerea contribuţiilor. Alte variante nu există”, a afirmat Florin Cîţu, chestionat marţi dacă are în vedere coaliţia şi Guvernul creşterea salariului minim.

Deputatul PNL de Gorj Gheorghe Pecingină a anunşat pe pagina sa de Facebook că a depus un amendament la Legea Codului Fiscal prin care va putea fi scăzută cu 5% contribuţia la asigurările sociale.

Am depus, alături de colegii mei liberali, amendamente la proiectul de lege 35/2022, în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială, care au rolul de a oferi un sprijin real și efectiv angajaților, prin eliminarea suprataxării contractelor individuale de muncă, dar și de a oferi o mai mare sustenabilitate Pilonului II de pensii. Primul amendament modifică Legea privind Codul fiscal, scăzând cu 5 procente contribuțiile datorate de către persoanele fizice care au calitatea de angajați sau pentru care există obligația plății contribuției asigurărilor sociale, de la 25%, cât este în prezent, la 20%. Ne propunem, astfel, să creștem veniturile nete ale tuturor angajaților, eliminând taxarea excesivă a contractelor de muncă. Diminuarea veniturilor aferente bugetului asigurărilor sociale de stat va fi compensată prin transferuri de la bugetul de stat, ca urmare a unei colectări mai bune a veniturilor. Al doilea amendament modifică Legea privind fondurile de pensii administrate privat, crescând procentul pentru contribuțiile individuale la fondurile de pensii din Pilon II, la 4,75%, față de 3,75%, cât este în prezent. Mărirea punctului procentual cu 1% are ca scop oferirea unor remitențe mai mari la împlinirea vârstei legale de pensionare. Totodată, transferurile mai mari la fondurile de pensii administrate privat, vor asigura un volum investițional mai mare în economia românească și costuri mai mici de finanțare a deficitului bugetar”, a precizat Pecingină.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.