Cîțu: „Este singurul scenariu: Premierul va fi de la PNL”

Dacă Marcel Ciolacu a ezitat să recunoască faptul că viitorul premier va fi de la PNL, Florin Cîțu a declarat ferm, după negocierile cu PSD, că Nicolae Ciucă va fi urmașul său la Palatul Victoria.

Aceasta a fost decizia partidului, mergem înainte cu decizia partidului. Eu am propus să se renunțe de două ori la acest mandat, eu l-am propus de două ori pe Nicolae Ciucă ca să deblocăm aceste negocieri. Eu zic că e o mare victorie ca partidul mai mic să aibă premierul. Suntem la negocieri, eu cred că s-a agreat ca PNL să dea premierul. Eu așa cred, pentru că altfel nu am negocia. Am decis ca Nicolae Ciucă să conducă negocierile. Este singurul scenariu, premierul va fi de la PNL.”, a spus Florin Cîțu.

Președintele Florin Cîțu l-a propus pe ministrul Apărării, senatorul Nicolae Ciucă, să fie desemnat premier din partea Coaliției PSD-PNL-UDMR pentru prima parte a rotației deja convenite cu social-democrații. Tot Cîțu a cerut ca Nicolae Ciucă să conducă negocierile cu PSD. Votul în Biroul Executiv Național al PNL a fost unanim.

Florin Cîțu le-a spus colegilor că e o mare victorie pentru PNL să obțină prima parte a rotativei convenite cu PSD la vârful guvernului deoarece PNL este partidul mai mic: „Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primul premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliție. Pentru prima parte a rotativei îl propun pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier”, a spus șeful PNL.

Florin Cîțu a mers mai departe și a propus și a obținut vot în unanimitate ca Nicolae Ciucă să facă parte și să conducă Delegația PNL de la consultările care vor fi convocate de președintele Klaus Iohannis. Florin Cîțu a subliniat că a fost premier desemnat în 2020, și era foarte important dacă putea să conducă el negocierile, nu Ludovic Orban. „Am fost în locul lui în decembrie 2020”, a afirmat Cîțu. De aceea consideră că acum Ciuca trebuie să aibă libertate în negocieri.

La finalul primei runde de negocieri de joi seara, Florin Cîțu a întărit și public cele spune în ședință: „Eu am propus să se renunțe de două ori la acest mandat, eu l-am propus de două ori pe Nicolae Ciucă ca să deblocăm aceste negocieri. Eu zic că e o mare victorie ca partidul mai mic să aibă premierul.”

Florin Cîțu, președintele PNL, excludere varianta de a o lua pe urmele lui Ludovic Orban, după ce liberalii au decis să susțină un alt premier, în persoana lui Nicolae Ciucă. Întrebat, la finalul negocierilor cu PSD, dacă îi este teamă că va pierde partidul când nu va mai fi premier, Cîțu a răspuns: „Nu, în niciun caz. Ați auzit răspunsul colegilor (râsete în spatele său, n.r.). Ludovic Orban nu a pierdut nicio putere. A fost președintele partidului până la congres, a pierdut la congres.”

Florin Cîțu a precizat că nu s-a discutat până în acest moment varianta ca el să devină președintele Senatului. Întrebat dacă PNL se va alinia în spatele lui Nicolae Ciucă, după ce acesta va fi premier, Cîțu a răspuns: „Bineînțeles, tot partidul.”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *