Cîțu: „Economia este administrată suboptimal. NU voi accepta ca SCUZĂ războiul din Ucraina!”

Florin Cîțu, președintele PNL, afirmă că evaluarea miniștrilor, despre care s-a vorbit „pe surse” în ultima perioadă, este necesară în contextul în care guvernul trebuie să implementeze reformele din PNRR, iar creșterea economică încetinește, pe fondul unei administrări „suboptimale”.

Evaluarea nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni. Eu am spus întotdeauna că fac o evaluare a miniștrilor, pentru a vedea performanța guvernului. Mă interesează în primul rând miniștrii PNL, dar mă interesează și performanța guvernului. Sunt câteva lucruri la care mă uit. În primul rând, implementarea reformelor din PNRR. Aici vreau să-i anunț și i-am anunțat de fiecare dată pe miniștri că nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina pentru faptul că nu putem să facem o anumită reformă. Am spus că mie mi se pare că economia e administrată suboptimal. Trebuie ca acum să luăm măsurile bune, pentru a asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc. Dacă vrem să avem o revenire a economiei, trebuie să luăm măsurile bune de acum. Se face o evaluare periodică, nu e ceva special. Eu personal fac evaluări constant. Pe mine mă interesează PNL să aibă o performanță bună. M-am uitat pe câteva sondaje, astăzi puteam să fim mult mai sus dacă nu existau câteva sincope în ultimele trei luni de zile. Mă interesează ca Guvernul României să performeze. Cred că lucrurile acestea trebuie făcute transparent, pentru că suntem aici pentru a face viața românilor mai bună. Nu trebuie să ne ascundem în spatele unor scuze. Economia România trebuie administrată bine, pentru că altfel va fi complcat să administrăm și alte crize, inclusiv criza refugiaților. Ca să poți să ai creșteri de salarii și pensii, trebuie să ai creștere economică”, a declarat Cîțu.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a fost întrebat despre afirmațiile ministrului Muncii, Marius Budăi, cel care a spus că a reușit să obțină aprobarea Comisiei Europene pentru renegocierea PNRR și creșterea procentului alocat pensiilor. Cîțu susține că nu a auzit despre asta:

Dacă Comisia Europeană susține că este sustenabil să avem un procent mai mare pentru pensii, atunci eu nu mă opun, dar nu am auzit despre așa ceva. Dacă a reușit, eu n-am astfel de informații, nu am văzut discuții la nivelul Comisiei Europene. Dacă Comisia Europeană a decis că se poate mări acel procent, ar însemna o renegociere a întregului PNRR, dar poate se face o excepție pentru România, nu știu, dar eu nu am astfel de informații. Pentru că până la urmă sper să nu fi fost lansat un fake news, dacă tot ceea ce spune ministrul Muncii nu se întâmplă, asta înseamnă că îi tot amăgește pe români”, a spus Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *