Cîțu e convins că va rămâne premier și cere miniștrilor USR DEMISIA DE ONOARE. „Cine nu vine la ședința de guvern nu susține dezvoltarea României”

Premierul Florin Cîțu e convins că va rămâne în fruntea guvernului chiar și dacă moțiunea va trece și va fi demis. Cîțu spune că dacă USR, AUR și PSD vor dărâm guvernul, PNL îl va repropune pentru funcția de premier:

„După 30 de ani de zile fără apă, canalizare și asfalt. Mandatul este de a negocia în coaliție, nu cu dușmanii cum fac cei de la USR. Eu nu cred că în România cine vine la masă la această coaliție poate să aducă la masă extremiști sau socialiști”.

Întrebat dacă PNL îl va menține ca propunere de premier și dacă moțiunea trece, Florin Cîțu a declarat: „Categoric! Eu am demonstrat de fiecare dată că trec peste orice acuzație, pentru mine e mai important să implementăm acest program de guvernare. Sunt foarte sigur că rămân premier și după criză”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu le-a cerut demisia de onoare miniștrilor USR pentru că au ajuns să negocieze cu PSD, partid împotriva cărora PNL și USR-PLUS au luptat în perioada de opoziție.

Eu cred că în România, astăzi, mai avem onoare. Când toți am ieșit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea când și-a dat jos propriul guvern, atunci aștept o demisie de onoare din partea miniștrilor.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat că oricine spune că obiectivele pe care le avem în Planul Național de Investiții nu sunt în programul de guvernare minte sau nu a citit programul de guvernare. Totodată, premierul a precizat că este nevoie de prezența tuturor la ședința de guvern de azi pentru că cine nu vine la această ședință nu susține programele importante.

La ora 16.00 avem o ședință de guvern foarte importantă în care se va aproba PNDL 3 care este complementar cu PNRR. Prezența la ședința de guvern arată dacă susținem sau nu dezvoltarea României”, a declarat Cîțu.

PNL, vot unanim pentru susținerea lui Florin Cîțu

Biroul Politic Național al PNL a votat în unanimitate pentru susținerea premierului Florin Cîțu și astfel întreg partidul se încolonează în spatele acestuia, în războiul din coaliție. Ședința a fost condusă de președintele PNL, Ludovic Orban, care a dat un vot de susținere pentru Florin Cîțu. De asemenea, BPN-ul PNL a votat delegația care va participa la ședința coaliției de guvernare, care va avea loc de la ora 18.00. Din delegația PNL vor face parte Ludovic Orban, Florin Cîțu, Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Robert Sighiartău.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.