Cîțu, după EȘECUL negocierilor pentru Guvern: „Se pare că ANTICIPATELE sunt SINGURA soluție…”

Liderul PNL, premierul interimar Florin Cîțu, a acuzat luni, la sediul central al partidului, faptul că USR și PSD sunt partide iresponsabile pentru că nu acceptă să susțină Guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă:

PNL a arătat flexibilitate, responsabilitate, am schimbat mandatul, am venit cu alt candidat. Este ceea ce spuneau și cei de la PSD și cei de la USR. Acum PSD zice că nu vrea la guvernare, deci nu avem ce să discutăm cu ei. USR nu vrea. Soluția responsabilă azi e să votăm acest guvern minoritar. Dacă nu, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv anticipate (…) Este singura opțiune se pare, PSD și USR vor anticipate și atunci tot ce am văzut în această perioadă au fost doar vorbe goale. Dacă USR rămâne îngropat sau blocat într-o singura opțiune, nu avem cum să discutăm. Până la urmă, trebuie să facă un pas și USR. Să vedem pasul făcut de USR. Poate să susțină Guvernul din Parlament. Azi USR arată iresponsabilitate. Președintele PNL s-a dat la o parte. Unde e responsabiliatea USR? Dacă interesul PSD și USR e să distrugă PNL, eu nu voi permite așa ceva niciodată”.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni, după întrevederea lui Nicolae Ciucă cu Dacian Cioloș, că mandatul premierului desemnat este „unul foarte clar”, fără PSD și USR la guvernare.

Astăzi, mandatul este unul foarte clar – un guvern minoritar cu PNL și UDMR, avem și susținerea minorităților. Eu nu voi susține o astfel de măsură. USR a avut întotdeauna această variantă. Puteau să o facă înainte să voteze o moțiune împotriva PNL. PNL a făcut o concesie majoră. Este momentul ca USR să arate românilor că pot și ei să fie maturi și să facă o concesie, să voteze acest guvern”, a spus Cîțu.

Liderul PNL anunță că se vede din nou premier, deși PSD și USR au anunțat că nu vor vota niciodată un guvern condus de Florin Cîțu.

Haideți să vedem această propunere, să vedem cum va arăta ea. Că poate să fie o propunere cu președintele PNL premier desemnat. Haideți să nu discutăm scenarii. Deciziile în PNL se iau în PNL, nu le putem lua noi aici, acum. PNL ia decizia susținerii unui premier în BPN, dar decizia aparține premierului. Avem astăzi decizia în PNL de a susține un guvern minoritar  PNL – UDMR, cu premier Nicolae Ciucă. Să vedem ce se întâmplă. PNL a făcut, celelalte partide doar vorbesc. E momentul ca PNL și USR să arate că vor să deblocheze criza. PNL a făcut o concesie majoră. Președintele PNL nu mai e propunerea de premier. E rândul celor de la PSD și USR să voteze ca să stopăm criza”, a declarat Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Cîțu, după EȘECUL negocierilor pentru Guvern: „Se pare că ANTICIPATELE sunt SINGURA soluție…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *