Cîțu, după discuțiile cu USR: „Sunt ȘANSE MARI să refacem coaliția!”

Președintele PNL, Florin Cîțu, miercuri, înaintea negocierilor cu USR, a declarat că are voturile necesare pentru a trece Guvernul. Totodată, acesta a precizat că „toate principiile liberale sunt pe masă”.

Acum ne vedem cu colegii de la USR și vedem după discuții cum mergem mai departe. Mergem să discutăm principii, vedem ce au de spus și colegii noștri. Sunt lucruri de la care nu abdicăm, PNRR este deja negociat, toate principiile liberale sunt pe masă. Mergem să discutăm și după aceea vedem concluziile. Veți vedea că avem voturi necesare pentru a trece acest guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noștri”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele PNL spune că în discuțiile cu PSD le va transmite acestora că nu acceptă măsuri populiste.

Bineînțeles, discutăm și cu PSD, dar cu același mandat. Am negociat cu Comisia Europeană reforme de la care nu abdicăm, nu vom permite nicio formă de populism care să arunce în aer stabilitatea României. Am spus foarte clar că mergem cu mandat de negociere în jurul PNL, ceea ce înseamnă un premier de la Partidului Naționl Liberal”, a declarat acesta.

Florin Cîțu spune că negocierile vor dura „exact cât este nevoie” și a precizat că președintele Klaus Iohannis a fost informat despre mandatul PNL.

Negocierile trebuie să dureze exact cât este nevoie pentru a avea o stabilitate. Am discutat și cu președintele Klaus Iohannis”, a mai spus Cîțu.

PNL va relua miercuri negocierile cu USR, urmând ca miercuri să aibă loc o întâlnire între echipele de negociere ale partidelor. Totodată, liderul PNL, Florin Cîțu, l-a sunat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru a stabili o întâlnire, însă cel din urmă a spus că îl va suna mâine înapoi, deoarece are „agenda ocupată”.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, marți seară, după ședința Biroului Politic Național de la Parlament, că liberalii au votat ca mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat. Acesta nu a anunțat numele unei propuneri de premier, însă a spus că va fi de la PNL.

După discuțiile cu USR

Premierul Florin Cîțu a dat informații lacunare după negocierile cu USR privind refacerea coaliției UDMR – PNL – USR. Cîțu spune că s-au discutat doar principii, însă că este extrem de optimist privind discuțiile.

„Am vorbit despre principii și despre refacerea coaliției de guvernare. Am discutat pe principii, am agreat că trebuie să fie un acord al coaliției mult mai în detaliu. Nu am discutat despre un nume de premier. Am discutat despre principiu, nu nume de persoane. Vom avea premier de la USR. Sunt șanse mari de refacere a coaliției, am ieșit optimist. Nu a cerut nimeni nimic astăzi. E o discuție clară, premierul va fi de la PNL. Vom purta discuții și cu PSD”, a  declarat Cîțu.

Liderul PNL Florin Cîțu a declarat miercuri că este normal ca UDMR să vină cu propria sa propunere de premier.

UDMR a fost de fiecare dată la consultările de la Cotroceni cu propunere de premier. Este normal să vină cu o propunere”, a spus Cîțu, întrebat cum va forma majoritatea în Parlament, în acest context.

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anunțat că formațiunea sa va propune un premier în cadrul consultărilor de la Cotroceni. Președintele României trebuie să desemneze o a treia persoană pentru portofoliul de premier, după ce Nicolae Ciucă și Dacian Cioloș, ambii premeiri desemnați, au eșuat în constituirea unei majorități.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *