Cîțu, despre voucherele de vacanță: „Industria de turism spune că a fost în criză, deci rămân valabile cele din 2019 și 2020. Emitem altele în 2022”

Premierul Florin Cîțu a avut, miercuri, declarații de presă la Palatul Victoria, după ședința de Guvern, în cadrul căreia s-a adoptat OUG privind reducerea cheltuielilor structurale. Referitor la eliminarea voucherelor de vacanță, acesta a precizat că dorește să fie folosite cele rămase pe piață din 2019 și 2020, pentru a se face o economie de 2,4 miliarde de lei, iar următoarele vor fi emise în 2022:

„Pe lângă faptul că sunt văzute ca un spor, venit suplimentar, în România au fost emise vouchere în 2019 și 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt vouchere de 2,4 miliarde lei care nu au fost folosite! Pe de-o parte, industria ne spune că a fost în criză, deci nu putem să vorbim de vouchere, pe de altă parte este nevoie și am dat voie să fie folosite anul acesta, deja sunt în circulație 2,4 miliarde lei. De aceea voucherele care trebuia să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget”, a spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.