Cîțu, despre numirea unor apropiați în companii de stat: „Este OK să pui oameni în care ai încredere…”

Premierul României, Florin Cîțu, este de părere că numirea unor oameni apropiați în divere companii este „OK”, atâta timp cât are încredere în ei. El a fost întrebat despre secretarii de stat, consilierii de stat şi personali care se află în Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat.

Pe de-o parte, este ok să pui oamenii în care ai încredere, pe de altă parte, da, trenează şi am cerut acele concursuri pe 109 (n.r. – OUG 109/2011); dacă nu ai concursul pe 109, trebuie să numeşti pe cineva acolo temporar, fiindcă altfel blochezi situaţia. Aceşti oameni sunt numiţi temporar pe două luni de zile, pe patru luni de zile, încerc să fie cât mai scurtă perioada, ca să poată să fie organizate aceste concursuri pe 109. Nu sunt numiţi pe perioadă lungă. Imediat cum s-a făcut (n.r. – concursul), ei pleacă de acolo, dar aştept de la toate ministerele aceste concursuri pe 109, care văd că întârzie. Până atunci, trebuie să fie o perioadă în care aceste lucruri să funcţioneze. Mai mult, sunt de acord, am fost de acord şi în Parlamentul României există un proiect de lege care reduce indemnizaţiile. Sunt de acord cu orice. Reducem indemnizaţiile, numai să se întâmple ceva. Văd că lucrurile astea trenează şi atunci trebuie cumva să funcţionăm”, a adăugat Cîţu.

Premierul le-a solicitat miniştrilor să înceapă organizarea concursurilor pentru ocuparea acestor posturi. Premierul Florin Cîțu susține că nu s-au făcut angajări în cadrul instituțiilor din subordinea Guvernului, fiind vorba despre o comasare a anumitor instituții și mutarea oamenilor dintr-o parte în alta.

Am cerut și Corpului de Control, am cerut și o situație. Acest Guvern are 7 noi instituții, dar mai puțini angajați decât în trecut. Nu au fost angajați oameni noi, ci doar au fost înglobate anumite instituții în cadrul altor instituții și s-au mutat oamenii dintr-o parte în alta.”, a spus Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *