Cîțu, despre modificarea legii salarizării unitare: „Vom ELIMINA sporuri despre care nu știam că există! Vor fi date numai pentru MOTIVAȚIE”

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri declarații de presă la Palatul Guvernului după ședința de Guvern în cadrul căreia au fost aprobate mai multe acte normative. În cadrul conferinței, premierul a arătat că o prioritate este modificarea legii salarizării unitare și sporurile din sectorul public vor fi drastic analizate:

„Suntem foarte aproape de a avea o formă finală (a bugetului de stat – n.r.), încă discutăm cu ordonatorii de credite, am cerut tot timpul măsuri de reducere a cheltuielilor – ele încep să vină. Avem o evoluție a cheltuielilor din sectorul bugetar între 2016 – 2020, dar voi face o prezentare separată în perioada următoare. (…) Am descoperit sporuri despre care nu știam că există, am descoperit că legislația nu este respectată în ceea ce privește acordarea sporurilor. Urmează legea salarizării unitare pe care o vom modifica în acest an și acolo vom corecta. Cea mai importantă modificare – legătura între performanță și venit. Nu există astăzi în legea salarizării, sporurile sunt date după ureche, în mod aleatoriu. Vom introduce criterii de performanță. Sporuri se vor da după criterii de performanță. (…) Sunt sporuri pentru condiții vătămătoare, care înseamnă lucruri pe care le facem zi de zi – să scrii la calculator nu mai este o condiție vătămătoare. Este un spor în anumite instituții. Vor dispărea anumite sporuri. Anul acesta cu limitarea, anul viitor cu desființarea. Sporurile sunt bune, sunt o motivație pentru toată lumea să își facă treaba mai bine, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanță, nu din pixul managerului, fără nici un fel de criteriu, fără să respectăm niște norme”, a spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.