Cîţu, despre certificatul verde: „NU mi se pare normal să decontăm de la buget teste pentru care nu vor să se vaccineze!”

Florin Cîţu a afirmat că opinia sa rămâne constantă şi anume că nu i se pare normal să fie decontate testele pentru COVID de la bugetul de stat pentru cei care nu vor să se vaccineze. El a adăugat că proiectul privind certificatul verde poate fi trecut prin Parlament până la finalul anului, dacă a putut fi făcut un proiect de buget în doar trei zile.

De abia am primit varianta. Daţi-mi voie să o citesc. Punctul meu de vedere în privinţa acestor vouchere îl ştiţi foarte bine. L-am spus de fiecare dată. Nu mi se pare normal să decontăm de la buget teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Acesta e punctul meu de vedere, dar vreau să văd şi această variantă”, a declarat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament despre voucherele prin care angajaţii se pot testa pentru COVID-19.

Chestionat dacă proiectul privind certificatul verde ar putea fi aprobat de către Legislativ până la finalul acestui an, liderul PNL a răspuns: „Dacă putem să facem un buget în 3 zile, putem să trecem şi un proiect de acest fel”.

Posibilitatea testării cu teste antigen, variantă la care ţine PSD prin ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va apărea în certificatul verde profesional, pe care coaliţia doreşte să-l adopte până la finalul anului, au transmis, marţi seară, surse guvernamentale.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătăţii prevede, de asemenea, că vaccinaţii vor avea la dispoziţie 15 teste decontate de stat. Acestea nu se vor oferi fizic, ci sub forma unor vouchere în format electronic cu care angajatul se va putea adresa oricărui laborator, farmacii sau medicului de familie. Valoarea voucherelor nu a fost însă stabilită şi nici nu există încă punctul de vedere al Ministerului Finanţelor dacă există bani în buget pentru această măsură. bine să nu avem aceste amendamente.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *